Het Type Geheugen Op Uw Computer Bepalen

Inhoudsopgave:

Het Type Geheugen Op Uw Computer Bepalen
Het Type Geheugen Op Uw Computer Bepalen

Video: Het Type Geheugen Op Uw Computer Bepalen

Video: Het Type Geheugen Op Uw Computer Bepalen
Video: Zelf het werkgeheugen van uw computer uitbreiden | How to | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Moderne geheugenmicroschakelingen voor gebruik in personal computers worden in sets van meerdere stukken op textolietstrips met een lengte van iets meer dan 133 millimeter geplaatst. Het aantal microcircuits bepaalt de totale capaciteit van elk van deze staven, en naast deze parameter is ook het type microcircuit dat wordt gebruikt belangrijk - de snelheid waarmee informatie kan worden gelezen of geschreven in het RAM hangt ervan af. Het type geheugen is te herkennen aan de informatiestickers die op de strips zijn gedrukt, maar de gebruiker heeft niet altijd toegang tot de computerhardware. U kunt de benodigde informatie ook programmatisch verkrijgen.

Het type geheugen op uw computer bepalen
Het type geheugen op uw computer bepalen

instructies:

Stap 1

Het meest geschikt om het type geïnstalleerde geheugenchips te bepalen, zijn gespecialiseerde programma's die zijn ontworpen om gegevens op computerhardware te verzamelen en te ordenen. De meest voorkomende toepassingen van dit type zijn CPU-Z (https://cpuid.com/softwares/cpu-z.html) en AIDA64 (https://aida64.com/downloads). De eerste van de programma's is volledig gratis, en de tweede heeft bredere mogelijkheden en is niet beperkt tot het passief verzamelen van informatie. Kies de applicatie die het beste bij je past, download hem, installeer hem en voer hem uit.

Stap 2

Als u besluit om CPU-Z te gebruiken, ga dan naar het tabblad Geheugen van de applicatie-interface. U vindt het geheugentype in het bovenste gedeelte (Algemeen), in het veld Type en in de regel eronder (in het veld Grootte) kunt u het totale aantal geheugenchips zien die in de computer zijn geïnstalleerd. In totaal bevat dit tabblad meer dan een dozijn velden die in realtime informatie weergeven met betrekking tot geheugenchips

Stap 3

Als het AIDA64-programma is geïnstalleerd, zoekt u in de linkerkolom de sectie "Computer" en klikt u op de subsectie "Samenvattingsinformatie". In de rechterkolom, in het veld "Systeemgeheugen", ziet u de beschikbare hoeveelheid RAM en het type ervan. De volgende regels geven voor elk geheugenslot van het moederbord afzonderlijk meer gedetailleerde informatie - niet alleen het type, de timing en de snelheid worden hier aangegeven, maar ook de chipfabrikant

Stap 4

Als het niet mogelijk is om toepassingsprogramma's te gebruiken, kunt u proberen het type geheugen te bepalen met behulp van de ingebouwde componenten van Windows. Druk op de Win + R-toetscombinatie, typ powershell in het dialoogvenster voor het starten van het programma en klik op de knop OK. Dit opent een opdrachtregelinterface waar u gwmi Win32_PhysicalMemory |. invoert ft DeviceLocator, MemoryType -a. Als resultaat van de uitvoering ervan wordt een plaatje weergegeven, het aantal regels waarin het overeenkomt met het aantal geheugenslots dat door de computer wordt gebruikt. De MemoryType-kolom van elke regel bevat de geheugentypecode - nummer 22 komt overeen met DDR-3, nummer 21 komt overeen met DDR-2 en nummer 20 komt overeen met DDR.

Aanbevolen: