Een Computer Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Computer Aansluiten
Een Computer Aansluiten

Video: Een Computer Aansluiten

Video: Een Computer Aansluiten
Video: Het aansluiten van een computer 2024, Mei
Anonim

Ondanks alle verschillende moderne gadgets (laptops, tablets, smartphones), is het soms vertrouwder en handiger om een aantal taken op een stationaire computer uit te voeren vanwege de aanwezigheid van een grote monitor, een comfortabel toetsenbord, een onvervangbare muis, enz. Bij de eerste verbinding kunnen er echter vragen rijzen voor een gevorderde gebruiker van dezelfde tablet, aangezien een stationaire computer, in tegenstelling tot een tablet, veel randapparatuur heeft die verbinding vereist.

Een computer aansluiten
Een computer aansluiten

Noodzakelijk

Systeemeenheid, monitor, noodstroomvoorziening, drie netsnoeren, VGA-kabel, toetsenbord, muis, speakers, modem, netwerkkabel, overspanningsbeveiliging

instructies:

Stap 1

Sluit eerst de monitor aan op de systeemeenheid. Neem hiervoor een VGA-kabel. Het is gemakkelijk te herkennen aan de connector op de monitor en het achterpaneel van de systeemeenheid. De pluggen zelf zijn meestal blauw en hebben twee schroeven. Beide uiteinden van de kabel zijn identiek, dus het maakt niet uit waar waar.

Stap 2

Neem een ononderbroken stroomvoorziening (UPS), twee netsnoeren en sluit de monitor en systeemeenheid hierop aan. Het derde snoer moet een stekker hebben, het is ontworpen om de UPS op het lichtnet aan te sluiten. UPS beschermt de computer tegen stroompieken en plotselinge stroomuitval, waardoor er nog eens 5-10 minuten werktijd is om gegevens op te slaan.

Stap 3

Sluit, afhankelijk van het type stekker, het toetsenbord en de muis aan op de USB-aansluitingen, die zich aan de achterkant of op de voorpanelen van de systeemeenheid kunnen bevinden, of op de ronde aansluitingen aan de bovenkant van het achterpaneel. De laatste methode is van toepassing in het geval dat de stekkers van het zogenaamde PS/2-type zijn. Ze zijn meestal groen (muis) en paars (toetsenbord). Houd er rekening mee dat de stekker en het stopcontact dezelfde kleur moeten hebben.

Stap 4

Sluit je speakers aan om naar muziek te luisteren en video's volledig te bekijken. De bijbehorende connector bevindt zich meestal ook op het achterpaneel (drie kleine ronde connectoren in één rij). De kleur van de stekker moet overeenkomen met de kleur van het stopcontact. Als uw luidsprekersysteem 5.1 surround sound heeft, moet u alle drie de aansluitingen gebruiken, maar als u gewone stereoluidsprekers heeft, hoeft u slechts één aansluiting in het midden te gebruiken.

Stap 5

Om toegang te krijgen tot internet sluit u de modem aan op de computer met een netwerkkabel met stekkers zoals een telefoon. De connector voor deze kabel bevindt zich op het achterpaneel van de systeemeenheid, net onder de USB-poorten. De modem zelf moet worden aangesloten op het elektriciteitsnet met behulp van de meegeleverde adapter en op de internetlijn die op uw appartement is aangesloten.

Stap 6

In dit stadium is de computer bijna volledig gemonteerd. Om de computer aan te sluiten, steekt u de UPS-stekker in de overspanningsbeveiliging en het filter zelf in een stopcontact. Schakel eerst de noodstroomvoorziening in en wacht tot het lampje erop stopt met knipperen.

Stap 7

Op het voorpaneel van de systeemeenheid bevindt zich een aan / uit-knop: de grootste van de twee (de tweede is de resetknop). Op de monitor kan de aan/uit-knop zich op verschillende locaties bevinden, afhankelijk van het type monitor. Schakel eerst de monitor in en vervolgens de systeemeenheid. Binnen een minuut zal de computer opstarten en klaar zijn voor gebruik.

Aanbevolen: