Een Kleur Selecteren In Photoshop In Zwart-wit

Inhoudsopgave:

Een Kleur Selecteren In Photoshop In Zwart-wit
Een Kleur Selecteren In Photoshop In Zwart-wit

Video: Een Kleur Selecteren In Photoshop In Zwart-wit

Video: Een Kleur Selecteren In Photoshop In Zwart-wit
Video: Zwart-witfoto maken met gekleurde objecten in Photoshop 2024, Mei
Anonim

Met de tools van het programma Photoshop kun je op kleur een object in de afbeelding selecteren. Hiervoor gebruiken ontwerpers de "Toverstaf", "Magnetic Lasso" of gebruiken ze speciale technieken om de kleurdrempels te veranderen. Selectie wordt in de regel gebruikt om een object uit te knippen en naar een ander bestand te verplaatsen. Het is erg handig om een kleur te markeren tegen een zwart-witte achtergrond. Met deze techniek kunt u de meest hoogwaardige selectie maken, het is belangrijk voor een nauwkeurige weergave van de grenzen van het object.

Een kleur selecteren in Photoshop in zwart-wit
Een kleur selecteren in Photoshop in zwart-wit

Noodzakelijk

Adobe Photoshop, aangepaste afbeelding

instructies:

Stap 1

Installeer Adobe Photoshop op uw computer en start het. Open de afbeelding waarmee u gaat werken met de sneltoetsen Ctrl + O.

Stap 2

Ga naar Selecteren> Kleurbereik. Klik in het venster dat verschijnt op de kleur die u gaat selecteren. Beweeg de indicator heen en weer totdat alleen het gewenste gebied is geselecteerd. Klik OK.

Stap 3

Maak een kopie van de laag (Maak een nieuwe laag) en maak een vectormasker (Voeg vectormasker toe). Het is nodig om het geselecteerde deel van de rest van de afbeelding te scheiden. Alle wijzigingen die aan het masker zijn aangebracht, kunnen desgewenst eenvoudig worden verwijderd, terwijl de hoofdfoto er niet onder lijdt.

Stap 4

Maak de onderste laag zwart-wit. Hierdoor ziet de foto er niet alleen tweekleurig uit, maar verbetert ook de kwaliteit. Pas desaturatie toe op de afbeelding (Beeld> Aanpassingen> Desaturate of Shift + Ctrl + U) en schakel over naar de modus Lab Colors (Beeldmodus> Lab-kleuren). Maak een kopie van de afbeelding en gebruik het Highpass Filter (Filter> Overig> Highpass). Na deze manipulatie zal de scherpte en het contrast van de randen toenemen. Stel de filterkenmerken in door te proberen. Na gebruik van het filter, breng het aan op de laag Hard licht (Laagovervloeimodi> Hard licht) en stel de dekking in op 30-40%. De onderste laag, zonder filter, verwerken met een filter en curven toepassen (Afbeelding> Aanpassing> Curven of Ctrl + M). De waarden zijn 255 - 210. Zet de afbeelding om naar RGB en maak de lagen plat. Het beeld is contrastrijker en helderder geworden.

Stap 5

Voor de onderste laag, die contrastrijker is geworden, past u een zwart-wit verloop toe Afbeelding> Aanpassingen> Verloopkaart. In een laag met een masker kunt u wissen met de Eraser Tool, als iets ongepland is gemarkeerd. Als gevolg hiervan zal de kleurselectie op een zwart-witte achtergrond foutloos zijn.

Aanbevolen: