Het Audioformaat Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Audioformaat Wijzigen
Het Audioformaat Wijzigen

Video: Het Audioformaat Wijzigen

Video: Het Audioformaat Wijzigen
Video: MONITOR AUDIO LIVE with BOYA BY-MM1 Pro/Plus 2024, Mei
Anonim

Helaas is het wijzigen van de extensie in de naam niet voldoende om het formaat van een audiobestand te wijzigen. Dit vereist een applicatie die het audiofragment dat in het bestand is geplaatst kan decoderen in overeenstemming met het formaat dat werd gebruikt bij het opnemen, en vervolgens het geluid kan coderen in overeenstemming met het nieuwe formaat en het kan opslaan in een bestand met een andere extensie.

Het audioformaat wijzigen
Het audioformaat wijzigen

Noodzakelijk

Format Factory-convertersoftware

instructies:

Stap 1

Kies een programma dat geluidsbestanden kan lezen en opslaan in de gewenste bron- en doelformaten. Dergelijke toepassingen worden "converters" genoemd en het is niet moeilijk om ze op internet te vinden. Het kan bijvoorbeeld de gratis Format Factory-software van Softonic zijn. U kunt het downloaden van deze pagina op de server van het bedrijf - https://format-factory.en.softonic.com/download?ptn=ff. Na het downloaden van het archief met een gewicht van 40 megabyte, extraheer en voer het enige bestand uit dat het bevat. De installatiewizard stelt slechts één vraag, installeert de toepassing op uw computer en voegt de benodigde opdrachten toe aan de standaard bestandsbeheerder van het besturingssysteem.

Stap 2

U hoeft Format Factory niet uit te voeren om te beginnen met converteren. Open de bestandsbeheerder - in Windows is dit "Explorer" en het wordt gestart door bijvoorbeeld op de toetscombinatie Win + E te drukken. Navigeer in het venster van deze applicatie naar het gewenste bestand en klik er met de rechtermuisknop op. Als het te converteren bestand zich op het bureaublad bevindt, kan dit zonder de "Verkenner". In het pop-upcontextmenu vindt u twee items die daar zijn toegevoegd tijdens de installatie van het programma - Mediabestandsinfo en Format Factory. De eerste opent een venster met gedetailleerde informatie over het huidige bestandsformaat, en de tweede start het conversieproces - selecteer het.

Stap 3

Selecteer in het geopende venster de regel van het gewenste formaat in de lijst met twaalf beschikbare opties. Klik op de knop "Indicator" als u de standaardconversiekwaliteit wilt wijzigen. Deze knop opent een ander venster met een lijst van drie items - "Hoog", "Medium", "Laag". Selecteer de gewenste kwaliteit en klik op OK.

Stap 4

Geef in het veld Doelmap op waar u het bestand in de nieuwe indeling wilt opslaan door een van de voorgestelde opties te kiezen of door uw eigen opties in te voeren. Klik vervolgens op OK en het dialoogvenster wordt gesloten, waarbij de taak die u hebt gemaakt voor het converteren van het bestand in de algemene lijst in het hoofdvenster van het programma wordt geplaatst. Voordat u het proces start, kunt u de beschreven voorbereidende bewerking uitvoeren met andere bestanden, waardoor de lijst met taken wordt vergroot.

Stap 5

Klik vervolgens op de knop "Start" en de applicatie zal beginnen te werken. Wanneer de conversie is voltooid, wordt een bestand gemaakt in een nieuw formaat, dat Format Factory zal melden met een geluidssignaal en een apart venster met informatie over de verstreken tijd - het zal verschijnen vanuit het systeemvak van de taakbalk voor een paar seconden.

Aanbevolen: