Hoe Schrijf Je Tekst In Een Cirkel

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Tekst In Een Cirkel
Hoe Schrijf Je Tekst In Een Cirkel

Video: Hoe Schrijf Je Tekst In Een Cirkel

Video: Hoe Schrijf Je Tekst In Een Cirkel
Video: Wrap Text Around A Circle with Adobe Illustrator | Beginner Tutorial 2024, April
Anonim

In bepaalde situaties kan het nodig zijn dat de gebruiker de tekst zo opmaakt dat deze zich in een cirkel bevindt. In grafische en teksteditors moet u hiervoor de daarvoor bestemde tools gebruiken.

Hoe schrijf je tekst in een cirkel
Hoe schrijf je tekst in een cirkel

instructies:

Stap 1

Gebruik WordArt om tekst in een cirkel te schrijven in Microsoft Office Word. Open hiervoor het tabblad "Invoegen" en zoek de werkbalk "Tekst". Kies de juiste tekstvakstijl in het contextmenu dat wordt aangeroepen door de WordArt-miniatuurknop. Voer in het geopende venster uw tekst in. Wanneer u klaar bent met invoeren, klikt u op OK.

Stap 2

De tekst wordt in het document geplaatst. Selecteer het - het contextmenu "Werken met WordArt-objecten" wordt beschikbaar. Zorg ervoor dat u zich op het tabblad Opmaak bevindt en zoek de werkset WordArt-stijlen. Klik op de knop Vorm wijzigen miniatuur en selecteer de groep Trajectory in het contextmenu. Klik op het cirkelvormige pictogram met het label "Ring". Uw belettering wordt in een cirkel geplaatst. Bewerk de grenzen van het object indien nodig.

Stap 3

U kunt ook het tabblad Invoegen openen en het gereedschap Vormen selecteren in het vak Illustraties. Klik in het contextmenu op de lay-out "Ovaal". Houd de Shift-toets ingedrukt en teken een cirkel op het canvas. Selecteer op het tabblad Invoegen opnieuw het gereedschap Vormen en klik op Tekstvak. Stel het gebied voor het label in en voer uw tekst in.

Stap 4

Pas op het tabblad Opmaak in het contextmenu Hulpmiddelen voor tekenen de randen en vullingen voor de vormen aan uw vereisten aan, selecteer de tekst en klik op de knop Animeren. Stel in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Transformeren" en de eigenschap "Cirkel" in. Wijzig de lettergrootte, corrigeer indien nodig de contouren van de vorm.

Stap 5

Om tekst in een cirkel in Adobe Photoshop te schrijven, maakt u op de gebruikelijke manier een inscriptie, klikt u in het contextmenu van het gereedschap "Tekst" op de miniatuurknop in de vorm van een gebogen lijn en de letter "T". Met deze tool kunt u tekst vervormen. Selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend in het veld "Stijl" de waarde "Overig".

Stap 6

Stel de buiggraad in en pas de geselecteerde instellingen toe. Bij gebruik van deze methode kan de tekst in een halve cirkel worden geplaatst. Voer het label in delen in om eerst de instellingen in te stellen voor het fragment dat bovenaan komt en vervolgens voor het fragment dat eronder komt.

Aanbevolen: