Hoe Een Raster Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Raster Te Verwijderen
Hoe Een Raster Te Verwijderen

Video: Hoe Een Raster Te Verwijderen

Video: Hoe Een Raster Te Verwijderen
Video: Remove Fence with 3 Simple Steps in Photoshop! 2024, Mei
Anonim

Het komt voor dat je bij het voorbereiden van een artikel niet zonder een gescande afbeelding kunt. Afbeeldingen uit gedrukte publicaties vertegenwoordigen betekenisvolle artistieke composities, die zeldzaam zijn voor elektronische bronnen.

Hoe een raster te verwijderen
Hoe een raster te verwijderen

Noodzakelijk

  • - Scanner;
  • - Computeren;
  • - Descreen-plug-in;
  • - Adobe-Photoshop;
  • - Nette afbeelding.

instructies:

Stap 1

Dus je evalueerde de artistieke kwaliteit van de foto uit de gedrukte editie, scande hem en wat gebeurde er? De afbeelding ziet er heel anders uit dan de omslag van een glossy magazine. Het periodieke raster is zelfs met het blote oog duidelijk zichtbaar. Dit fenomeen wordt raster genoemd. Het is onwaarschijnlijk dat deze kwaliteit geschikt is om een artikel in elektronische vorm voor te bereiden. Hoe kom je van moiré af als je geen andere foto hebt gevonden?

Stap 2

Er zijn verschillende manieren om een raster te verwijderen. Gebruik scanners met Descreen-functie. Houd er rekening mee dat budgetscanners worden geleverd met grove filters die alleen moiré toevoegen. Kies voor semi-professionele scanners, maar die zijn duurder.

Stap 3

Sluit de Descreen-plug-in in uw gebruikelijke grafische editor in. Door de afbeelding in het programma te verwerken, behaalt u betere resultaten dan wanneer u alleen een scanner gebruikt, zelfs een professionele. Ontwerpers gebruiken geavanceerde technieken om foto's te verwerken en aanzienlijk succes te behalen. Als de afbeelding geen professionele ontwerpverwerking vereist, verwijder dan het raster met behulp van gewone, eenvoudige grafische editors. Bijvoorbeeld het programma Neat Image. Het programma is speciaal ontworpen voor het verwijderen van moiré en ondersteunt de Deescreen-plug-in.

Stap 4

U kunt uitstekend werk leveren met moiré als u vertrouwd bent met de instellingen van Adobe Photoshop. Houd er rekening mee dat het gebruik van dit programma een behoorlijke hoeveelheid rekenkracht van uw pc vereist. Installeer de Descreen-plug-in voor Adobe Photoshop. Door met dit programma een raster te verwijderen, kunt u het verlies aan beeldscherpte opvangen. Daarnaast heeft Adobe Photoshop instellingen die je kunt gebruiken om beeldartefacten zoals korrels en oneffenheden te verwijderen. Gebruik de filters Mediaan, Smart blur, Scratches, Despeckle om ruis te verwijderen.

Stap 5

Lees in ieder geval de handleiding voordat u een voor u nieuw programma gaat gebruiken. Maar als je geen professionele beeldkwaliteit nodig hebt, let dan op de automatische instellingenmodus. Voer gewoon geen instellingen handmatig in, gebruik het item Auto en vink het juiste vakje aan.

Met Adobe Photoshop kunt u de scherpte van de afbeelding aanpassen zonder het gebruik van extra plug-ins. Gebruik hiervoor de schuifregelaar Scherpte. Verwijder moiré in de modus Moiré verminderen.

Aanbevolen: