Een Achtergrond Invoegen In Uw Presentatie

Inhoudsopgave:

Een Achtergrond Invoegen In Uw Presentatie
Een Achtergrond Invoegen In Uw Presentatie

Video: Een Achtergrond Invoegen In Uw Presentatie

Video: Een Achtergrond Invoegen In Uw Presentatie
Video: Hoe maak je een achtergrond in PowerPoint? | PowerPoint Basics | PPT Solutions 2024, Mei
Anonim

Microsoft PowerPoint-presentatie trekt de aandacht met zijn duidelijkheid - de aanwezigheid van kleurrijke diagrammen, diagrammen, video's. De basis hiervoor is een goed gekozen achtergrond. Het kan in het programma zelf worden genomen of van buitenaf worden gedownload.

Een achtergrond invoegen in uw presentatie
Een achtergrond invoegen in uw presentatie

instructies:

Stap 1

Om impact aan uw presentatie toe te voegen, kunt u een van internet gedownloade achtergrond invoegen. Als het bestand al is gedownload en zich in een map op uw computer bevindt, begin dan met het maken van de achtergrond. Open een presentatiebestand van Microsoft PowerPoint 2007. Navigeer naar de dia waar u een achtergrondafbeelding wilt invoegen.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde dia. Selecteer in het contextmenu dat wordt geopend het item "Achtergrond opmaken". Selecteer in het dialoogvenster Achtergrond opmaken, tabblad Vullen de optie Afbeelding of Textuur. Klik daarna in de geopende aanvullende instellingen in de groep "Plakken uit" op de knop "Bestand".

Stap 3

Selecteer vervolgens in het geopende venster "Afbeelding invoegen" in de vervolgkeuzelijst "Map" de schijf en vervolgens de map waarin het bestand met de toegevoegde achtergrondafbeelding zich bevindt en druk op de knop "Invoegen".

Stap 4

Als gevolg hiervan wordt de achtergrondafbeelding van het bestand de achtergrond van de geselecteerde dia. Om de weergave van de dia-achtergrond uit te schakelen en alleen de geladen afbeelding te laten staan, vinkt u in het venster "Achtergrond opmaken" op het tabblad "Vullen" het selectievakje "Achtergronden verbergen" aan. Om het venster Achtergrond opmaken te sluiten, klikt u op de knop Sluiten.

Stap 5

Om een kant-en-klare achtergrond in de presentatie in te voegen, doet u het volgende: klik met de rechtermuisknop op de witte achtergrond van de presentatie. Klik op het item "Achtergrond" en vervolgens op het kleine pictogram met een pijl. Wanneer u erop klikt, verschijnt een vervolgkeuzelijst, daarin klikt u op het item "Vulmethoden", vervolgens op het tabblad "Afbeelding" en selecteert u de gewenste foto.

Stap 6

Om een achtergrond in Microsoft Power Point 2003 in te voegen, opent u een presentatiebestand. Klik in het bovenste menu op de knop "Opmaak - Dia-ontwerp". Selecteer vervolgens in het paneel aan de rechterkant het thema dat u in uw presentatie wilt zien, kies waar het thema precies wordt toegepast - op alle dia's of slechts op één. Of u kunt in het menu "Opmaak - Achtergrond" kiezen en vervolgens een textuur of vulling selecteren.

Stap 7

Vervolgens moet u het menu "Opmaak - Dia-indeling" selecteren. Selecteer vervolgens in het paneel aan de rechterkant de sjabloon die u het beste bevalt. Deze actie is nodig om het invoegen van tekst, afbeeldingen, video's, enz. gemakkelijker en sneller te maken.

Aanbevolen: