Hoe Maak Je Zwart-wit Van Een Kleurenafbeelding

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Zwart-wit Van Een Kleurenafbeelding
Hoe Maak Je Zwart-wit Van Een Kleurenafbeelding

Video: Hoe Maak Je Zwart-wit Van Een Kleurenafbeelding

Video: Hoe Maak Je Zwart-wit Van Een Kleurenafbeelding
Video: hoe maak ik een foto zwart / wit met kleur met aanpassing's laag Hue -Saturation 2024, Mei
Anonim

U kunt een kleurenafbeelding zwart-wit maken in bijna elk grafisch bewerkingsprogramma. Als u Adobe Photoshop CS4 gebruikt, zijn er meer dan één of zelfs drie manieren om dit te doen. Enkele van de eenvoudigste opties voor het converteren van een kleurenfoto naar zwart-wit met behulp van de grafische editor Adobe Photoshop CS4 worden hieronder beschreven.

Hoe maak je zwart-wit van een kleurenafbeelding
Hoe maak je zwart-wit van een kleurenafbeelding

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop CS4

instructies:

Stap 1

Open het afbeeldingsbestand waarvan u de verzadiging wilt verminderen. Dit kan worden gedaan door op de sneltoetsen CTRL + O te drukken. Zoek in het dialoogvenster dat wordt geopend het gewenste bestand, selecteer het, zorg ervoor dat dit precies de vereiste afbeelding is uit de voorbeeldafbeelding en klik op de knop "OK".

Stap 2

Dupliceer de afbeelding - sleep de achtergrondlaag naar de nieuwe laagminiatuur. Er is een extra laag nodig om een van de twee opties die op verschillende manieren naar zwart-wit zijn geconverteerd, te vergelijken en te selecteren.

Stap 3

De eerste van de desaturatiemethoden is het aanroepen van de juiste automatische editorfunctie. Open het gedeelte "Afbeelding" van het menu, ga naar het subgedeelte "Aanpassingen" en start deze functie door op de vierde regel van onder met het label "Verzadiging" te drukken. De editor gebruikt de standaardinstellingen en de afbeelding wordt kleurloos. Deze bewerking kan veel sneller worden uitgevoerd - druk gewoon op de SHIFT + CTRL + U-toetscombinatie.

Stap 4

Zet nu de zichtbaarheid van deze laag uit en ga naar de achtergrondlaag, die is nog steeds gekleurd. Pas de tweede methode erop toe. Om dit te doen, zoals in de vorige, opent u het gedeelte "Afbeelding" van het menu en gaat u naar het subgedeelte "Correctie". Daarin zou je nu een andere regel moeten selecteren - "Zwart-wit".

Stap 5

Als gevolg hiervan wordt een ander venster geopend en heeft u de mogelijkheid om de conversie naar zwarte tinten afzonderlijk voor verschillende kleuren te finetunen. Als u bovendien het selectievakje "Tint" aanvinkt, kunt u de zwarte kleur vervangen door een kleur die is geselecteerd met de schuifregelaar "Kleurtint". Wanneer u klaar bent met het aanpassen van de kleurtransformatie-instellingen, klikt u op de knop "OK".

Stap 6

Nu heb je twee lagen met verschillende resultaten van de desaturatiebewerking - verander hun zichtbaarheid, kies degene die het beste bij je past.

Stap 7

Het blijft om de geselecteerde optie op te slaan - druk op de toetsencombinatie CTRL + SHIFT + alt="Afbeelding" + S. Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u het optimale bestandsformaat en de instellingen voor beeldkwaliteit moet kiezen. Als u klaar bent, klikt u op de knop "Opslaan" en geeft u de opslaglocatie en bestandsnaam op.

Aanbevolen: