Hoe Een Schijf Voor Een Autoradio Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schijf Voor Een Autoradio Te Branden
Hoe Een Schijf Voor Een Autoradio Te Branden

Video: Hoe Een Schijf Voor Een Autoradio Te Branden

Video: Hoe Een Schijf Voor Een Autoradio Te Branden
Video: Instructievideo Autoradio inbouwen 2024, Mei
Anonim

Het branden van een schijfje voor een autoradio is een vrij eenvoudig proces als je een idee hebt van de technische kenmerken van deze radio. Deze informatie helpt u bij het kiezen van het meest correcte type muziekinformatie op een schijf.

Hoe een schijf voor een autoradio te branden
Hoe een schijf voor een autoradio te branden

Noodzakelijk

Personal computer of laptop met dvd/rw-station, blanco cd/r/rw-schijven

instructies:

Stap 1

Bepaal de specificaties van je autoradio. U vindt ze in de gebruiksaanwijzing van het apparaat. Afhankelijk van het model en de mogelijkheden van de radio zijn er verschillende soorten muziekbestanden op schijf op te nemen. Ook kunnen de bestandsindelingen die door het radioapparaat kunnen worden gelezen, hun kwaliteit en de maximaal mogelijke grootte van de opgenomen bestanden verschillen.

Stap 2

Als uw autoradio de mogelijkheid heeft om alleen audioschijven te lezen, dan is de keuze aan methoden voor het opnemen van audiobestanden op een schijf nogal karig voor u. In dit geval kan slechts een dergelijke hoeveelheid audiogegevens op één schijf worden opgenomen, waarbij de totale duur van alle nummers een bepaalde tijd niet zal overschrijden. Meestal is deze limiet ongeveer 72 minuten.

Stap 3

Gebruik een lege cd/r-schijf om cd-audio te branden. U kunt de standaard Windows-opnametoepassing of programma's van derden, zoals Nero Express, gebruiken. Om op te nemen, moet u een schijf in het station plaatsen en naar de map van deze schijf in "Deze computer" gaan. Kopieer de benodigde bestanden naar deze map. Houd er rekening mee dat de totale tijdelijke ruimte de op de lege schijfdoos aangegeven limiet niet mag overschrijden. Nadat u de bestanden hebt gekopieerd, klikt u in dit verkennervenster op de knop voor het opnemen van een audio-cd. Vervolgens wordt u gevraagd de bestanden te hernoemen, te sorteren en de schijf zelf te hernoemen. De opnamewizard leidt u vervolgens door het proces.

Stap 4

Als de autoradio het lezen van het mp3-formaat ondersteunt, zijn je mogelijkheden veel groter. Feit is dat de meeste audiogegevens tegenwoordig in dit formaat worden gedistribueerd. U hoeft dus geen bestanden te converteren en wordt ook beperkt door de maximaal toegestane lengte van de tracks op de schijf. Bestanden van dit formaat kunnen in de maximale grootte naar de schijf worden geschreven als dat nodig is. Aangezien cd/r-schijven een maximale grootte van 702 MB hebben, mag de totale grootte van audiobestanden deze limiet niet overschrijden.

Stap 5

Plaats de CD / R-schijf in het station en open de map van deze schijf op de computer. Kopieer alle vereiste muziekbestanden naar de schijfmap. Houd de volledige grootte van de bestanden bij. Klik vervolgens op de knop om gegevens naar schijf te schrijven. In dit geval krijgt u niet de instellingen aangeboden die worden gebruikt voor het opnemen van een audio-cd, omdat tijdens een dergelijke opname mp3-bestanden worden geïnterpreteerd als gewone gegevens die geen label "musical" of "audio" hebben.

Aanbevolen: