Hoe Te Traceren?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Traceren?
Hoe Te Traceren?

Video: Hoe Te Traceren?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Как отслеживать местоположение чьего-либо телефона без его ведома! Это было использовано на мне😱 2023, Februari
Anonim

Wanneer u moet bepalen op welk punt op de route tussen uw computer en een willekeurig knooppunt op internet, informatiepakketten verloren gaan, wordt een traceringsbewerking noodzakelijk. Hieronder wordt beschreven hoe u een dergelijke bewerking uitvoert.

Hoe te traceren?
Hoe te traceren?

instructies:

Stap 1

Bijna elk netwerkbesturingssysteem bevat een programma om de routes van informatiepakketten te traceren. Op Windows heet het tracert, en op GNU/Linux en Mac OS heet het traceroute. Het werkingsprincipe van dit programma is als volgt: Het programma stuurt informatiepakketten naar het aangegeven adres, waarbij opzettelijk onpraktische leveringsvoorwaarden worden ingesteld - een zeer korte pakketlevensduur (TTL - Time To Live). Bij het verzenden van het eerste pakket is dit gelijk aan 1 seconde. Elke server op weg van uw computer naar het juiste adres moet deze waarde met minstens één verlagen. Daarom verloopt de pakketlevensduur op het eerste knooppunt van de route, en deze laatste zal het niet verder verzenden, maar een melding naar de afzender sturen over de onmogelijkheid van bezorging. Op deze manier krijgt de tracer informatie over het eerste tussenknooppunt. Dan verlengt het de pakketlevensduur met één en probeert het opnieuw te verzenden. Dit verzoek zal voldoen aan het tweede knooppunt en de situatie zal zich herhalen. Het traceringsprogramma stelt dus een lijst samen van alle tussenliggende knooppunten, en als het van niemand een melding ontvangt, betekent dit een van twee dingen: ofwel wordt het pakket nog steeds afgeleverd bij de ontvanger, of dit knooppunt niet zijn functie vervullen. Om dit te achterhalen, stuurt het programma een verzoek met een ander defect - een opzettelijk niet-bestaand poortnummer wordt aangegeven. Als dit pakket terugkeert met een foutindicatie, werkt het knooppunt normaal en is het de ontvanger, en zo niet, dan is de pakketbezorgingsketen bij dit knooppunt verbroken. In ieder geval zal de traceringsprocedure op dit punt worden afgerond.

Stap 2

In Windows wordt het uitvoerbare bestand van dit programma (tracert.exe) opgeslagen in de map WINDOWSsystem32 op de systeemschijf van uw computer. Maar om het programma uit te voeren, hoeft u niet naar het bestand te zoeken. Dit programma wordt alleen bestuurd vanaf de opdrachtregel, dus u moet eerst de opdrachtregelterminal starten. Om dit te doen, selecteert u in het hoofdmenu (op de knop "Start") "Uitvoeren" om het dialoogvenster "Het programma uitvoeren" te openen. U kunt het ook openen door op de toetsencombinatie WIN + R te drukken, typ vervolgens "cmd" (zonder aanhalingstekens) en druk op de knop "OK" (of druk op Enter). Typ in de terminal die wordt geopend tracert en, gescheiden door een spatie, het adres van het knooppunt op het netwerk waarnaar u wilt traceren. Dit kan zowel een IP-adres als een domeinnaam zijn. U hoeft het http-protocol niet op te geven. Nadat het traceren is voltooid, kan het resultaat worden gekopieerd - druk op CTRL + A om alles te selecteren en op Enter om de selectie naar het RAM te kopiëren. Vervolgens kunt u het gekopieerde in elk document van elke teksteditor plakken.

Populair per onderwerp