Hoe In Te Loggen Op LAN

Inhoudsopgave:

Hoe In Te Loggen Op LAN
Hoe In Te Loggen Op LAN

Video: Hoe In Te Loggen Op LAN

Video: Hoe In Te Loggen Op LAN
Video: *UPDATED* [1.17] How To Join a Minecraft LAN Server With Friends (Windows and Mac) 2024, Mei
Anonim

Om uw computer onderdeel te maken van een lokaal thuis- of werknetwerk, volstaat het niet om alleen een kabel aan te sluiten. Het is ook noodzakelijk om de configuratie uit te voeren om de bronnen van andere computers in het LAN te kunnen gebruiken.

Hoe in te loggen op LAN
Hoe in te loggen op LAN

instructies:

Stap 1

De eerste stap is het configureren van de parameters van de netwerkkaart die op uw computer is geïnstalleerd. Hiervoor moet u informatie opgeven, zoals het IP-adres van de computer, het subnetmasker en het adres van de standaardgateway. U kunt ze verduidelijken met uw systeembeheerder. Het netwerk kan echter zelfconfigurerend zijn (in dat geval wordt DHCP gebruikt), in welk geval u deze stap kunt overslaan.

Stap 2

Als uw lokale netwerk peer-to-peer is, voert u zowel de computernaam als de naam van de werkgroep in (standaard MSHOME in Windows XP). Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" (RMB) en selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu. Er wordt een venster geopend waarin u de subsectie "Computernaam" moet selecteren en vervolgens op de knop "Wijzigen" moet klikken.

Stap 3

Voer de naam van uw computer en de naam van de werkgroep in de daarvoor bestemde velden in. Start vervolgens uw computer opnieuw op.

Stap 4

In het geval van verbinding met een LAN met een domein, is het beter om de verbindingswizard te gebruiken. Om dit te doen, moet u de bovenstaande stappen herhalen, maar in plaats van de knop met de naam "Wijzigen", moet u op de knop "Identificatie" klikken, waarmee het proces van stapsgewijze netwerkconfiguratie wordt gestart. Klik vier keer op de knop Volgende zonder wijzigingen aan te brengen. Voer vervolgens uw login met wachtwoord en domeinnaam in de daarvoor bestemde velden in (de systeembeheerder van het lokale netwerk zal u over deze gegevens informeren). Klik op de knop "Volgende" en start uw computer opnieuw op aan het einde van het installatieproces. Na het opnieuw opstarten kunt u de bronnen van het lokale netwerk gebruiken, namelijk de computers die erin zijn opgenomen.

Aanbevolen: