Het Schermformaat Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Schermformaat Wijzigen
Het Schermformaat Wijzigen

Video: Het Schermformaat Wijzigen

Video: Het Schermformaat Wijzigen
Video: Instructie werken met 2 beeldschermen (laptop en losse beeldscherm) 2024, Mei
Anonim

Als de monitor is ingesteld op een zeer lage resolutie, is het nogal onhandig om achter de computer te werken. Elk scherm heeft zijn eigen optimale parameters en u kunt de initiële instellingen eenvoudig vervangen door een van de opties die het systeem biedt.

Het schermformaat wijzigen
Het schermformaat wijzigen

Noodzakelijk

computer / netbook / laptop

instructies:

Stap 1

De schermresolutie (of desktop) is afhankelijk van de mogelijkheden van de monitor zelf en uw videokaart. Elk element heeft zijn eigen maximale en minimale waarde. Een resolutie van 800x600 pixels wordt bijvoorbeeld standaard ingesteld door het Windows-besturingssysteem bij de eerste keer opstarten. Het is ook mogelijk dat deze waarde het maximum is voor uw monitor.

Stap 2

Wanneer u begint met het installeren van software en stuurprogramma's voor een videokaart, zal de minimale resolutie hoogstwaarschijnlijk 800x600 pixels zijn, en het maximum wordt berekend afhankelijk van wat de videokaart of monitor kan ondersteunen.

Als ze verschillende resolutiebereiken ondersteunen, wordt automatisch de beste geselecteerd. Zo heb je toegang tot het bereik waarmee het beeld op de monitor in uitstekende kwaliteit wordt weergegeven.

Houd er bij het instellen van de maximale resolutie rekening mee dat alle pictogrammen die op het beeldscherm worden weergegeven, duidelijker worden, maar tegelijkertijd van grootte veranderen. Hoe hoger de resolutie, hoe kleiner ze zullen zijn.

Stap 3

Om de resolutie zelf op uw computer te bekijken en te wijzigen, op een bureaublad zonder tekst en pictogrammen, klikt u met de rechtermuisknop. Selecteer in het vervolgkeuzemenu "Eigendom" (deze knop staat helemaal onderaan). Daarna heeft u toegang tot een nieuw venster met de naam "Eigenschappen: Weergave". Zoek het tabblad "Opties" en klik erop met de linkermuisknop. Onderaan en iets naar links ziet u een kleine tabel genaamd "Schermresolutie". Er zal een schuifregelaar in zitten. Als u deze naar links verplaatst, wordt de resolutie verlaagd en naar rechts wordt deze verhoogd.

Stap 4

Nadat u de optimale resolutie voor u heeft ingesteld, klikt u op de knop "Toepassen". U kunt gedurende 15 seconden zien welke resolutie uw monitor zal hebben en als het u uitkomt, klikt u op OK. Voer de laatste stappen meerdere keren uit om de beste optie te kiezen uit de verschillende die door het systeem worden voorgesteld.

Aanbevolen: