Waarom Is Het Geluid Vertraagd?

Waarom Is Het Geluid Vertraagd?
Waarom Is Het Geluid Vertraagd?

Video: Waarom Is Het Geluid Vertraagd?

Video: Waarom Is Het Geluid Vertraagd?
Video: Why does sound travel faster in summer than in winter? | #aumsum #kids #science #education #children 2024, Mei
Anonim

Bijna elke pc-gebruiker heeft wel eens zo'n probleem gehad als achterblijvend geluid tijdens het kijken naar een film of tv-serie. Er zijn een aantal factoren die de vertraging in audio beïnvloeden tijdens het bekijken van videobestanden. Problemen komen voort uit defecte computerhardware of uit software.

Waarom is het geluid vertraagd?
Waarom is het geluid vertraagd?

Het is zeer zeldzaam dat audio achterblijft als gevolg van defecte hardware. Als dit gebeurt, is de oorzaak een defecte geluidskaart (kaart) in de pc. Het genereert een audiosignaal en verzendt dit naar een koptelefoon of luidsprekers. De belangrijkste oorzaak van een storing in een geluidskaart zijn de gezwollen condensatoren, waardoor het geluid verkeerd of met een fout wordt gegenereerd. Daarom is het geluid aan de uitgang vertraagd, vertraagt of is het volledig afwezig. Probeer een andere geluidskaart aan te sluiten en controleer het geluid.

Software is de belangrijkste oorzaak van audiovertraging. Zorg er eerst voor dat de harde schijf en floppy-modus DMA is en niet PIO. Open de apparaatbeheerder van je besturingssysteem en vouw de IDE ATA / ATAPI-controller uit. Klik vervolgens op elke regel en controleer in het venster dat verschijnt, op het tabblad aanvullende parameters, de huidige overdrachtsmodus. Als de overdrachtsmodus PIO is, moet deze worden gewijzigd in DMA en moet de computer opnieuw worden opgestart.

Als de audiovertraging nog steeds aanhoudt, moet u het codec-softwarepakket controleren en bijwerken, en ook de software-update van de speler controleren. Dit kan door de speler te starten en in het menu op de knop "Help" en vervolgens op de knop "Controleren op update" te klikken. U kunt ook verschillende codec-pakketten en spelerprogramma's van verschillende fabrikanten installeren, in de meeste gevallen helpt dit. Na elke update of installatie van een nieuw programma moet u uw computer opnieuw opstarten.

De oorzaak kan ook het defecte of "kapotte" videobestand zelf zijn. Probeer het op een andere computer af te spelen.

Aanbevolen: