Hoe Maak Je Een Presentatie Over Informatica

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Presentatie Over Informatica
Hoe Maak Je Een Presentatie Over Informatica

Video: Hoe Maak Je Een Presentatie Over Informatica

Video: Hoe Maak Je Een Presentatie Over Informatica
Video: Hoe geef ik een goede presentatie of spreekbeurt? 2024, Mei
Anonim

PowerPoint is het belangrijkste hulpmiddel voor het maken van diapresentaties met tekst, animatie, video en andere inhoud. Om een goede presentatie te maken, moet je je aan bepaalde ontwerpregels houden.

Hoe maak je een presentatie over informatica
Hoe maak je een presentatie over informatica

PowerPoint-programma

Het meest populaire programma voor het maken van presentaties is PowerPoint. Het is de meest gebruiksvriendelijke software die over de nodige tools beschikt om dynamische diapresentaties te ontwerpen. Dia's kunnen tekst, animatie, afbeeldingen en video's bevatten. De werkbalk Snelle toegang en het lint helpen de gebruiker om de functies van het programma snel te gebruiken. Het lint bevat verschillende tabbladen, elk met een andere groep opdrachten.

Ontwerpregels voor presentaties

Tekst. Overlaad uw dia's niet met tekst. Het optimale aantal is 6 regels per dia, 6 woorden per regel. Lange titels kunt u het beste in twee dia's verdelen. Gebruik niet veel type. Gebruik hetzelfde lettertype voor koppen en tekst op elke dia. Kies niet te complexe lettertypen, de tekst moet leesbaar zijn. De tekst mag niet in hoofdletters worden geschreven. Hoofdletters zijn alleen toegestaan aan het begin van een zin.

Kleuren. Een combinatie van een lichte achtergrond met een donkere tekst ziet er even goed uit, en omgekeerd, een combinatie van een lichte tekst en een donkere achtergrond. Om een effectieve presentatie te maken, moet u één kleurenschema gebruiken. Gebruik verlopen en semi-transparante vulling tussen de twee kleuren op de achtergrond. U kunt ook profiteren van de grafische mogelijkheden van tekst via de WordArt-functie.

Diavoorstelling. Het kan worden gestart vanuit PowerPoint of een browser. Om de diavoorstelling via de browser te starten, moet u met de rechtermuisknop op de presentatie klikken, waardoor het contextmenu verschijnt, en "Weergeven" selecteren. Om de diavoorstelling te pauzeren, kunt u op kleine letter B of kleine letter W drukken. Druk op een willekeurige toets om door te gaan.

De presentatie moet een conclusie hebben, dat wil zeggen een logische conclusie. Er is een manier om snel een slotdia aan uw presentatie toe te voegen. Open hiervoor de presentatie, open de werkbalk vanuit het menu Beeld en vervolgens de Diasorteerder. Vervolgens moet u verschillende dia's selecteren die geschikt zijn voor de conclusie, ze moeten de belangrijkste stellingen van de presentatie bevatten. Klik op de werkbalk op Laatste dia. De laatste dia verschijnt voor de geselecteerde dia. Om het te bewerken, moet u erop dubbelklikken. U kunt de naam veranderen, lijnen toevoegen of verwijderen.

Aanbevolen: