Hoe Autorun Van De Schijf In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Autorun Van De Schijf In Te Schakelen
Hoe Autorun Van De Schijf In Te Schakelen

Video: Hoe Autorun Van De Schijf In Te Schakelen

Video: How To Turn Off Autoplay on YouTube 2022, December
Anonim

Als u een Windows-besturingssysteem gebruikt, wordt deze automatisch geopend door de cd in het cd-rom-station te plaatsen. Maar soms, om verschillende redenen, kan autorun worden uitgeschakeld. Om het te herstellen, moet u de bijbehorende service starten of de systeemregisterregels corrigeren.

Hoe autorun van de schijf in te schakelen
Hoe autorun van de schijf in te schakelen

instructies:

Stap 1

Automatisch afspelen voor cd's is om veiligheidsredenen meestal uitgeschakeld - in dit geval is er geen gevaar voor het automatisch downloaden van schadelijke software. Desalniettemin zijn op disks met programma's, vooral gelicentieerde, automatisch geladen virussen en Trojaanse paarden vrij zeldzaam. Daarom biedt het uitschakelen van autorun de gebruiker nogal wat voordelen, maar brengt veel problemen met zich mee.

Stap 2

Om autostart in te schakelen, moet de bijbehorende service worden gestart. Als u Windows XP gebruikt, opent u: "Start" - "Configuratiescherm" - "Administratieve hulpprogramma's" - "Services". Zoek de Shell Hardware Detection-service, dubbelklik erop. Stel in het geopende venster het opstarttype in - "Auto". Start de service door op de Start-knop te klikken. Plaats de cd in uw cd-rom-station, deze zou automatisch moeten starten.

Stap 3

Als u het besturingssysteem Windows 7 gebruikt, opent u om de service te starten: "Start" - "Configuratiescherm" - "Systeem en beveiliging" - "Administratieve hulpprogramma's" - "Services". De service zelf start op precies dezelfde manier als in Windows XP.

Stap 4

U kunt het gedrag van het station aanpassen wanneer u een cd met bepaalde bestanden plaatst. Open hiervoor "Deze computer", klik met de rechtermuisknop op de gewenste schijf en selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu dat wordt geopend. Selecteer in het geopende venster het tabblad "Autostart". Selecteer vervolgens het bestandstype in de vervolgkeuzelijst en wijs de gewenste schijfactie toe. Bevestig de wijziging door op "Toepassen" te klikken. Configureer daarna het volgende bestandstype, enz.

Stap 5

Als u om de een of andere reden autorun niet kunt inschakelen, controleer dan de parameter die ervoor verantwoordelijk is in het systeemregister. Om dit te doen, start u de register-editor: "Start" - "Uitvoeren", voer de opdracht regedit in en druk op Enter. Open vervolgens de registerregel: HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetServicesCDRom en selecteer de map CDRom. Kijk in het rechterdeel van het venster naar de waarde van de parameter Autorun, deze moet gelijk zijn aan 1. Als deze gelijk is aan 0, klikt u met de rechtermuisknop op de parameter en selecteert u "Wijzigen". Voer 1 in het veld Waarde in.

Stap 6

Als de waarde al 1 is, moet u naar de registerregel HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer kijken. Selecteer de map Explorer en kijk naar de waarde van de NoDriveTypeAutoRun-parameter, deze moet gelijk zijn aan 91. Als deze anders is, klikt u met de rechtermuisknop op de parameter, selecteert u "Wijzigen" en voert u 91 in het veld "Waarde" in.

Populair per onderwerp