Een Tabel Invoegen In Word?

Inhoudsopgave:

Een Tabel Invoegen In Word?
Een Tabel Invoegen In Word?

Video: Een Tabel Invoegen In Word?

Video: Een Tabel Invoegen In Word?
Video: Eenvoudige tabel maken en aanpassen in Word 2024, Mei
Anonim

Soms heeft u, wanneer u met een tekstdocument werkt, een tabel nodig. Het is gemakkelijk om het te tekenen en te plakken in Microsoft Word. Dit proces duurt meestal enkele minuten.

Een tabel invoegen in Word?
Een tabel invoegen in Word?

Noodzakelijk

Microsoft Word-toepassing geïnstalleerd op de computer

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw document of open een eerder gemaakt document waarin u wilt tekenen en voeg een tabel in.

Stap 2

Plaats de cursor op de regel waar de tabel moet komen. Zoek vervolgens op de bovenste werkbalk het gedeelte "Tabel" en selecteer "Tabel tekenen" in het vervolgkeuzevenster. Ga vervolgens naar de documentpagina en sleep de cursor om een rechthoek te maken. Je kunt er veel maken, van elke hoogte en breedte. Maar deze optie is alleen handig voor het maken van eenvoudige tabellen.

Stap 3

Een andere methode is handiger, waarbij direct een tabel in het document wordt ingevoegd, bestaande uit het vereiste aantal rijen en kolommen. Om het in het document te plaatsen, gaat u naar het menu "Tabel" en selecteert u "Tabel invoegen". Geef vervolgens in een nieuw venster dat op de pagina verschijnt in de juiste velden het aantal rijen en kolommen in de tabel op. Als u het exacte aantal kolommen en rijen in de tabel weet, kunt u ze het beste met een marge maken. Eventuele overmaat kunt u op elk moment pijnloos verwijderen. Het zal gemakkelijk zijn om de ontbrekende ook toe te voegen, maar met eventuele wijzigingen zal het moeilijker zijn om ze te corrigeren.

Stap 4

In het instellingenvenster kunt u ook de automatische aanpassing van de kolombreedten kiezen: constant, op inhoud, op de breedte van het venster. Door op de knop "AutoOpmaak" te klikken, selecteert u in een nieuw venster de tabelstijl die het meest geschikt is voor uw gegevens en het ontwerp van de koprijen, de eerste kolom, de laatste rij en de laatste kolom. Voor het gemak van het presenteren van hoe de tabel eruit zal zien, wordt het voorbeeld gepresenteerd in een speciaal veld.

Stap 5

Wanneer je tafel klaar is, ontwerp en vul je de kop in. Als u rijen of cellen moet samenvoegen, gebruikt u extra functies: "cellen samenvoegen", "cellen splitsen", "tabel splitsen". Om de cellen samen te voegen, gebruikt u de muiscursor om het celgebied te selecteren en selecteert u door met de rechtermuisknop te klikken de juiste functie in het vervolgkeuzevenster.

Stap 6

Om aanvullende wijzigingen aan de tabel aan te brengen, plaatst u de cursor in een afzonderlijk geselecteerde kolom of kolom van de tabel, drukt u op de rechtermuisknop en selecteert u vervolgens een van de items die beschikbaar zijn om te bewerken.

Stap 7

Wanneer u de optie "Tabeleigenschappen" selecteert, kunt u de breedte van de hele tabel instellen en de afmetingen (breedte en hoogte) van elke kolom, cel en rij instellen. Gebruik indien nodig de functie voor tabeluitlijning, waarbij u een van de voorgestelde opties aangeeft: links, midden, rechts van de tekst. Voor het gemak van de gebruiker bevat dit gedeelte een pictogram dat de plaatsing van de tabel in de tekst visueel weergeeft. Geef een manier op om de tabel in te pakken: "rond" of "niet".

Stap 8

Hier kunt u ook de functies "Rand en opvulling" en "Opties" gebruiken en de juiste instellingen en wijzigingen toepassen.

Aanbevolen: