Hoe De Veilige Modus Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Veilige Modus Uit Te Schakelen?
Hoe De Veilige Modus Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Veilige Modus Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Veilige Modus Uit Te Schakelen?
Video: How to Turn off Safe Mode on Android-Samsung Safe Mode Turn off-Exit Safe Mode on Samsung 2024, April
Anonim

Opstarten in Veilige modus - Veilige modus - stelt u in staat verschillende problemen op te lossen die zich hebben voorgedaan in de werking van het besturingssysteem. De gebruiker moet weten hoe hij de computer moet opstarten in de veilige modus en hoe hij deze kan afsluiten.

Hoe de veilige modus uit te schakelen?
Hoe de veilige modus uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Windows biedt verschillende opties voor opstarten in de veilige modus: met het laden van netwerkstuurprogramma's, met ondersteuning voor de opdrachtregel en eenvoudige veilige modus, die alleen de meest essentiële stuurprogramma's en services laadt. De modus wordt geselecteerd door op de functietoets F8 te drukken voordat het systeem opnieuw wordt opgestart.

Stap 2

Ongeacht in welke veilige modus u de computer hebt opgestart, u moet de computer opnieuw opstarten om terug te keren naar de normale modus. Als u bijvoorbeeld het oude stuurprogramma van de videokaart hebt verwijderd, in de veilige modus hebt opgestart en het nieuwste stuurprogramma hebt geïnstalleerd, wordt het opnieuw opstarten automatisch uitgevoerd. In gevallen waarin de bewerkingen niet geautomatiseerd zijn, dient u deze zelf uit te voeren.

Stap 3

Klik op de Start-knop of de Windows-toets. Selecteer in het menu het item "Afsluiten". Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Selecteer daarin de optie "Opnieuw opstarten". Wacht tot het besturingssysteem normaal opstart. Als tijdens het opstarten een lijst met opstartopties opnieuw op het scherm verschijnt, gebruik dan de pijltoetsen om "Normal boot Windows" te selecteren en druk op Enter. Onthoud dat Num Lock moet worden uitgeschakeld wanneer u dit doet.

Stap 4

Er zijn alternatieve manieren om opnieuw op te starten. Druk op de sneltoets Ctrl, alt="Image" en Del. Het venster Taakbeheer wordt geopend. Het kan ook worden opgeroepen door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken en het item "Taakbeheer" te selecteren. Zoek in de bovenste menubalk in het dispatchervenster het item "Afsluiten" en selecteer de opdracht "Opnieuw opstarten".

Stap 5

Dubbel indrukken van de toetscombinatie Ctrl, alt="Image" en Del zal ook de computer opnieuw opstarten. Als u het besturingssysteem niet opnieuw kunt opstarten met de hierboven beschreven methoden, drukt u op de Reset-knop op de computer. Het bevindt zich meestal onder de aan / uit-knop en is relatief klein.

Aanbevolen: