Hoe Hard Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Hard Te Verbinden
Hoe Hard Te Verbinden

Video: Hoe Hard Te Verbinden

Video: Hoe Hard Te Verbinden
Video: GEWELDIG IDEE! HOE DE ELEKTRISCHE DRADEN SAMEN TE LINKEN! 2024, Mei
Anonim

Harde of harde schijf - de belangrijkste opslag van informatie op de computer. Het besturingssysteem wordt ervan geladen en het slaat ook tal van muziek-, video- en foto-archieven van gebruikers op. De veiligheid van de vastgelegde informatie hangt af van de juiste installatie van de harde schijf. Daarom moet u, voordat u aan het werk gaat, de harde schijf correct aansluiten.

Hoe hard te verbinden
Hoe hard te verbinden

instructies:

Stap 1

Bepaal voordat u een harde schijf aanschaft welke interface deze moet hebben. Moederborden van oudere computers zijn meestal ontworpen voor ATA-schijven. In nieuwere computers zijn harde schijven aangesloten via de SATA-interface. Bovendien is het tegenwoordig onmogelijk om nieuwe ATA-hards te vinden in winkels die computercomponenten verkopen. Zoek daarom bij het aansluiten van een harde schijf met een ATA-interface naar aanbiedingen in de advertenties voor de verkoop van gebruikte componenten.

Stap 2

Als u niet weet hoe u een ATA-schijf van een SATA-schijf kunt onderscheiden, schakelt u de computer uit en verwijdert u de zijkap van de systeemeenheid. Plaats het bijvoorbeeld op de vloer of een ander vlak oppervlak en zoek de geïnstalleerde harde schijf erin. Kijk eens naar de draad die van het naar het moederbord loopt. Een ATA-kabel is een 40 of 80-kanaals dikke lintkabel, terwijl een SATA-kabel eruitziet als een kleine draad, meestal rood van kleur.

Stap 3

Als je geen enkele harde schijf hebt geïnstalleerd, zoek dan de overeenkomstige connectoren op het moederbord om de harde schijven aan te sluiten. Ze kunnen ook de interface van de harde schijf identificeren.

Stap 4

Hard aansluiten is niet moeilijk. Plaats het in de sleuven die speciaal zijn ontworpen in de systeemeenheid voor het monteren van harde schijven. Zet vast met de bevestigingsschroeven en sluit de ATA- of SATA-kabel erop aan. Vergeet niet om deze kabel in de juiste connector op uw moederbord te steken. Sluit ook de draden aan die de harde schijf van stroom voorzien.

Stap 5

Zet uw computer aan en voer BIOS in. De harde schijf wordt waarschijnlijk al gedetecteerd. Als dit niet het geval is, voert u automatische detectie uit, sluit u vervolgens het BIOS, slaat u de wijzigingen op en start u het systeem opnieuw op.

Aanbevolen: