Hoe Een Bestandsmachtiging Te Geven

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestandsmachtiging Te Geven
Hoe Een Bestandsmachtiging Te Geven

Video: Hoe Een Bestandsmachtiging Te Geven

Video: Hoe Een Bestandsmachtiging Te Geven
Video: Linux-handleiding voor beginners 2024, Mei
Anonim

Er zijn momenten waarop standaard Windows-bestanden hogere prioriteitsrechten vereisen. Dit kan nodig zijn bij het gebruik van de php-taal, wanneer het programma een fout genereert over onvoldoende bestandsrechten en vraagt om de rechten in te stellen op "777".

Hoe een bestandsmachtiging te geven
Hoe een bestandsmachtiging te geven

Noodzakelijk

Total Commander-programma

instructies:

Stap 1

Open Total Commander. Deze bestandsbeheerder is op bijna elke computer te vinden vanwege zijn uitstekende eigenschappen en een breed scala aan handige functies. Als u dergelijke software niet op uw computer hebt geïnstalleerd, kunt u deze vinden op de website softodrom.ru. Installeer in de systeemdirectory van de harde schijf op uw computer en gebruik de snelkoppeling op uw bureaublad. Zoek uw bestand in het programma dat moet worden toegevoegd met speciale rechten.

Stap 2

Selecteer het bestand door de cursor erop te plaatsen. Klik in het hoofdmenu op "Bestand" en selecteer "Kenmerken wijzigen". Het hulpprogrammavenster voor het configureren van verborgen bestandskenmerken wordt geopend. In dit geval hoeft u de weergave van verborgen bestanden niet in te schakelen, omdat het hulpprogramma dit automatisch doet. Stel het kenmerk in op "777" voor het aangepaste bestand. Bewerk vervolgens de rest van de attributen. Php-bestand om het hierboven beschreven probleem op te lossen, moet u de volgende attributen toevoegen: DB-host, DB-gebruikersnaam, DB-wachtwoord en DB-naam. Al deze parameters heb je ontvangen bij het registreren van je site.

Stap 3

Voeg deze attributen toe met behulp van de onderkant van het venster en de knoppen Attribuut toevoegen en Attribuut verwijderen. Sla de wijzigingen op nadat u klaar bent met werken door op "OK" te klikken. Nu zal het bestand informatie bevatten over de toegevoegde attributen. Met dit hulpprogramma kunt u de belangrijkste kenmerken van bestanden wijzigen, zoals de aanmaaktijd van het document, en de algemene Windows-kenmerken "Verborgen", "Alleen-lezen", "Archief" en "Systeem" door deze vakjes aan te vinken.

Stap 4

U kunt uw eigen attributen maken met waarden zoals hierboven beschreven. U kunt ook machtigingen instellen voor bestanden met behulp van ftp-toepassingen. Hiermee kunt u de rechten wijzigen van bestanden die zich op de server bevinden, bijvoorbeeld op de hosting die u gebruikt. U kunt hiervoor bijvoorbeeld het programma Filezila installeren.

Aanbevolen: