Hoe Maak Je Een Logo Op Een Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Logo Op Een Foto
Hoe Maak Je Een Logo Op Een Foto

Video: Hoe Maak Je Een Logo Op Een Foto

Video: Hoe Maak Je Een Logo Op Een Foto
Video: Maak een logo en watermerk in Photoshop CC 2024, Maart
Anonim

Het toevoegen van een logo aan foto's is een eenvoudige, maar nuttige stap die u moet uitvoeren voordat u afbeeldingen naar internet uploadt in het geval dat u de eigenaar van het auteursrecht moet aangeven. U kunt een logo toepassen in elke grafische editor die met lagen kan werken.

Hoe maak je een logo op een foto
Hoe maak je een logo op een foto

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto;
  • - een bestand met een logo.

instructies:

Stap 1

Open bestanden met een foto en een logo in Photoshop zoals u gewend bent: met de opdracht Openen in het menu Bestand, met de sneltoetsen Ctrl + O of door de benodigde bestanden met de muis naar het programmavenster te slepen.

Stap 2

Sleep de logo-afbeelding naar de foto met behulp van het gereedschap Verplaatsen. U krijgt hetzelfde resultaat als u het logo selecteert met de toetsen Ctrl + A of de opdracht Alles uit het menu Selecteren, het kopieert met de opdracht Kopieer uit het menu Bewerken en over de foto plakt met de opdracht Plakken uit hetzelfde menu.

Stap 3

U kunt een logo toevoegen zonder het logobestand in een apart venster te openen. Gebruik hiervoor de opdracht Plaatsen van het menu Bestand. Dubbelklik op het pictogram van het bestand met het logo in het geopende venster.

Stap 4

Pas de grootte van het logo aan. Als je het hebt ingevoegd met de opdracht Plaatsen, is er een vrij transformatiekader rond de afbeelding, door de randen of hoeken te slepen, kun je de afbeelding vergroten of verkleinen en scheeftrekken. Druk na het transformeren van het logo op de Enter-toets.

Stap 5

Als u het logo uit een geopend bestand hebt gesleept of gekopieerd, kunt u het formaat wijzigen met de opdracht Schaal in het menu Bewerken. In dit geval wordt de transformatie toegepast door op dezelfde Enter-toets te drukken.

Stap 6

Meestal worden logo's die op afbeeldingen worden toegepast voor het uploaden naar internet opgeslagen als bestanden met een transparante achtergrond. Als uw logo om wat voor reden dan ook op een witte of een andere monochrome achtergrond staat, verwijder deze achtergrond dan. Klik hiervoor op de achtergrond van het logo met het gereedschap Toverstaf en stel de Tolerantiewaarde in op 1. Verwijder de geselecteerde achtergrond met de Delete-toets.

Stap 7

Maak het logo eventueel semi-transparant. Voer hiervoor een nieuwe waarde in voor de parameter Dekking in het lagenpalet. U kunt deze waarde verlagen met behulp van de schuifregelaar die opent door op de pijl rechts van het veld met de parameterwaarde te klikken.

Stap 8

Maak de lagen vlak met de opdracht Afbeelding afvlakken in het menu Laag. Als de foto bedoeld is om naar internet te uploaden, slaat u het bestand op met de opdracht Opslaan voor web in het menu Bestand.

Aanbevolen: