Een Kader Instellen In Word

Inhoudsopgave:

Een Kader Instellen In Word
Een Kader Instellen In Word

Video: Een Kader Instellen In Word

Video: Een Kader Instellen In Word
Video: How to Create a Frame for a Page in Microsoft Word : Tech Niche 2024, Mei
Anonim

Om het document er ongewoon uit te laten zien, kan de gebruiker een rand rond de rand toevoegen. Zo'n kleine en, naar het lijkt, bijna onmerkbare actie kan de hele indruk van het document als geheel beïnvloeden.

Een kader instellen in Word
Een kader instellen in Word

Noodzakelijk

MS Office Word-programma

instructies:

Stap 1

Open uw reeds afgedrukt document of maak een nieuw document aan via het menu "Bestand". Bepaal het uiterlijk van uw toekomstige frame, rekening houdend met het doel van het document.

Stap 2

Doe het werk aan de tekst - formatteer deze zodat u geen wijzigingen hoeft aan te brengen met betrekking tot lettertype, marges, positie, uitlijning, enzovoort. Dit is nodig zodat er geen offset van de tekst op de pagina is.

Stap 3

Open het tekstopmaakmenu, selecteer het tabblad Randen en opvulling. Als je er geen ziet, vouw dan de hele lijst uit. Dit geldt voor Word-programma's met het menu in oude stijl (versies vóór 2007).

Stap 4

Als u Microsoft Office Word 2007 of hoger hebt geïnstalleerd, klikt u op het hoofdtabblad op het kleine pictogram met vier vierkanten. Klik op het vervolgkeuzemenu met pijltjes als u een specifieke parameter wilt aanpassen.

Stap 5

Open het tabblad pagina-instellingen in het nieuwe menu. Zorg ervoor dat het toekomstige kader zich om de hele pagina van het document bevindt en niet alleen om de afgedrukte tekst. Klik op het vervolgkeuzemenu met frameminiaturen, kies degene die je leuk vindt voor je document. Pas de parameters en locatie aan - u kunt bijvoorbeeld een kader rond het hele document maken, of u kunt het alleen op de titelpagina toepassen.

Stap 6

Breng de overige aanpassingen aan in het venster Documentopties. U kunt de rand ook gemakkelijk vervangen door een andere door de huidige te verwijderen en te kijken hoe uw document eruit zal zien met een ander. Probeer ook ontwerpsjablonen te gebruiken.

Stap 7

Sla het document op via het menu-item "Opslaan als …". Houd er bij het kiezen van een formaat rekening mee in welke versie van MS Office uw bestand in de toekomst wordt geopend, aangezien de.docx-extensie niet wordt ondersteund door oudere versies van het programma (vóór 2007).

Aanbevolen: