Een Gebroken Bestand Openen

Inhoudsopgave:

Een Gebroken Bestand Openen
Een Gebroken Bestand Openen

Video: Een Gebroken Bestand Openen

Video: Een Gebroken Bestand Openen
Video: Word 2010 Bestand openen 2024, Mei
Anonim

Er doen zich vaak situaties voor waarin documenten op een computer om verschillende redenen niet kunnen worden gelezen of helemaal niet geopend willen worden. In dit opzicht kan worden aangenomen dat er een fout is opgetreden op de computer en dat de bestanden "kapot" bleken te zijn. Wanhoop echter niet, want dit probleem kan op verschillende manieren worden opgelost en je hebt hier geen speciale vaardigheden voor nodig.

Een gebroken bestand openen
Een gebroken bestand openen

Noodzakelijk

Personal computer, Microsoft Word-programma

instructies:

Stap 1

Word-documenten worden vaak "kapot" en openen niet. Een van de manieren om dit probleem op te lossen is het gebruik van standaard Microsoft Word-tools. Dit programma kan zowel tekstbestanden maken als herstellen. Niet veel gebruikers beseffen dit echter.

Stap 2

En start dus het Microsoft Word-programma. U ziet een standaard werkvenster. Klik met de rechtermuisknop op het tabblad "Bestand". Klik vervolgens op de kolom "Openen". U moet een bestand selecteren om te openen. Klik echter niet meteen op de knop "Openen", aangezien hier het belangrijkste werk van het documentherstelprogramma ligt.

Stap 3

Deze knop heeft een driehoek ernaast, aan de rechterkant. Klik er met de rechtermuisknop op en u krijgt een kleine lijst met extra functies te zien. Selecteer het tabblad "Openen en herstellen". Houd er rekening mee dat als het bestand Cyrillische letters in de naam heeft, er een extra dialoogvenster verschijnt waarin het bestand wordt geconverteerd.

Stap 4

U kunt ook de codering van het document wijzigen of niets doen en het bestand laten zoals het is. Zoals de praktijk laat zien, kan het bestand onmiddellijk worden geopend, maar de codering is nog steeds onleesbaar. Als het document geen Cyrillische tekens bevat, verschijnt een dialoogvenster met het label "Correcties weergeven". Hieronder vindt u ook een lijst met alle correcties op het document. U kunt alle wijzigingen bekijken die in het document zijn aangebracht.

Stap 5

Naast het bovenstaande is er nog een andere manier om documenten te herstellen. Ga ook naar het programmamenu van Microsoft Word. Klik op de knop "Bestand" en selecteer het tabblad "Openen". U krijgt opnieuw een venster te zien waarin u het juiste document moet selecteren. Klik in de kolom "Files of type" op het item "Recover text from any format". Daarna wordt het bestand volledig hersteld en geopend.

Aanbevolen: