Hoe Kom Je Erachter Waar De Map Is

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Waar De Map Is
Hoe Kom Je Erachter Waar De Map Is

Video: Hoe Kom Je Erachter Waar De Map Is

Video: Hoe Kom Je Erachter Waar De Map Is
Video: (4/5) Hoe kom je erachter waaraan iemand overleden is? 2024, April
Anonim

Op lokale schijven of externe media met veel geheugen is het vaak moeilijk om een specifiek bestand of bepaalde map te vinden. In Windows-besturingssystemen krijgt de gebruiker verschillende manieren om naar mappen en bestanden te zoeken.

Hoe kom je erachter waar de map is
Hoe kom je erachter waar de map is

Map zoeken

Als u de naam weet van de map die u zoekt, open dan de bibliotheek "Computer" en klik met de linkermuisknop op de zoekregel "Zoeken: Computer" in de rechterbovenhoek van het verkennervenster.

U kunt de zoekbalk ook activeren door op de sneltoets Ctrl + F te drukken. Hierdoor wordt de tekstcursor naar de zoekbalk verplaatst en verschijnt er een lijst met recent gebruikte zoekopdrachten onder de regel.

Voer de naam in van de map die u wilt vinden in de gemarkeerde zoekbalk en druk op de Enter-toets op het toetsenbord of wacht tot het systeem automatisch op het verzoek reageert.

Het browsegebied van de browser toont een lijst met bestanden en mappen die overeenkomen met de zoekterm.

U kunt de gewenste map ook vinden, de naam kennende, via het menu "Start". Open hiervoor het menu en plaats de tekstcursor op de zoekregel "Zoek programma's en bestanden" door er eenmaal met de linkermuisknop op te klikken.

Voer vervolgens een zoekopdracht in met de naam van de map die u zoekt in de zoekbalk en druk op de Enter-toets of wacht op de automatische weergave van de resultaten, in de lijst met de bestanden, mappen en programma's die overeenkomen met de zoekopdracht.

Zoekoptimalisatie

Om het zoeken naar bestanden en mappen op een pc te versnellen, gebruiken Windows-besturingssystemen de functie voor het indexeren van bestanden en mappen. In niet-geïndexeerde mappen kan het zoeken naar bestanden en mappen traag en inefficiënt zijn. Om een locatie aan de systeemindex toe te voegen, gaat u naar het menu "Start" en selecteert u de regel "Configuratiescherm" aan de rechterkant.

Selecteer in de lijst van het configuratiescherm de regel "Indexeringsopties" door er eenmaal met de linkermuisknop op te klikken. In het dialoogvenster dat verschijnt, wordt een lijst met geïndexeerde mappen weergegeven. Als de lijst niet alle locaties op uw computer toont, klikt u op de knop Alle locaties weergeven onder aan het venster.

Klik vervolgens op de knop "Wijzigen" en vink in het geopende venster in de lijst "Geselecteerde locaties wijzigen" de vakjes aan naast de regels met de namen van de mappen die voor snel zoeken aan de index moeten worden toegevoegd. Klik op OK en sluit alle dialoogvensters voor indexeringsopties.

Houd er rekening mee dat alleen het computerbeheerdersaccount toegang heeft tot de locatie-indexeringsopties. wanneer u ze probeert te wijzigen, kan het besturingssysteem om een wachtwoord vragen.

Aanbevolen: