Hoe Pictogrammen In Het Systeem Te Vervangen

Inhoudsopgave:

Hoe Pictogrammen In Het Systeem Te Vervangen
Hoe Pictogrammen In Het Systeem Te Vervangen

Video: Hoe Pictogrammen In Het Systeem Te Vervangen

Video: Hoe Pictogrammen In Het Systeem Te Vervangen
Video: Change Desktop Shortcut icons in Windows 10 2024, April
Anonim

Het uiterlijk van de grafische interface van het besturingssysteem is waar de gebruiker in elke sessie met de computer mee te maken krijgt. Daarom is hij het die het vaakst wordt gemoderniseerd - gelukkig hebben de makers van moderne besturingssystemen gezorgd voor vrij brede aanpassingsmogelijkheden met relatief eenvoudig beheer. Naast andere ontwerpelementen is het mogelijk om de pictogrammen die door het systeem worden gebruikt om verschillende bestanden weer te geven, te wijzigen.

Hoe pictogrammen in het systeem te vervangen
Hoe pictogrammen in het systeem te vervangen

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om de set pictogrammen die door het besturingssysteem wordt gebruikt, te wijzigen, is door het "thema" te wijzigen. Het bevat niet alleen snelkoppelingen voor de desktop en Explorer, maar ook achtergronden, screensavers, programmavensters en een reeks geluiden. Om een ander thema in Windows 7 te selecteren, is het onderdeel "Personalisatie" bedoeld - start het met het item met dezelfde naam in het menu, dat wordt opgeroepen door met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding van het bureaublad te klikken.

Stap 2

Selecteer een van de thema's in het rechterdeelvenster van het geopende venster. Als u met de linkermuisknop op het themapictogram klikt, wordt onmiddellijk een wijziging in het hele ontwerp in gang gezet; in deze OS-versie worden geen knopdrukken of antwoorden op bevestigingsverzoeken gegeven.

Stap 3

Als er een oudere versie van Windows op de computer is geïnstalleerd (bijvoorbeeld Windows XP), dan moet de themawijziging anders worden uitgevoerd. Nadat u met de rechtermuisknop op de bureaubladachtergrond hebt geklikt, selecteert u Eigenschappen in het contextmenu. In de geopende OS-component zal er een apart tabblad zijn met de naam "Thema's", maar waarvoor de lijst met beschikbare ontwerpopties in de vervolgkeuzelijst wordt geplaatst - open deze en selecteer de gewenste regel. Druk vervolgens op de knop OK of Toepassen, pas daarna zal het systeem het grafische ontwerp, inclusief de set pictogrammen, wijzigen.

Stap 4

Pictogrammen kunnen niet allemaal tegelijk, maar selectief worden gewijzigd. Om dit te doen, moet u allereerst de labels zelf voorbereiden met een nieuw ontwerp - hun sets in enorme hoeveelheden zijn te vinden op internet. Nadat u alle benodigde pictogrammen ergens hebt gedownload en uitgepakt, kunt u beginnen met vervangen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de geselecteerde snelkoppeling en gebruik het item "Eigenschappen" in het contextmenu dat verschijnt. Het eigenschappenvenster verschijnt op het scherm, open op het tabblad "Snelkoppeling" - klik onderaan op de knop "Pictogram wijzigen".

Stap 5

In het geopende venster zijn er verschillende opties voor pictogrammen, als deze snelkoppeling bijvoorbeeld bij een uitvoerbaar bestand hoort. U kunt een van deze opties selecteren of op de knop "Bladeren" klikken en een van de vervangende opties aangeven die u hebt voorbereid. Druk daarna op de OK-knoppen in de geopende vensters en ga verder met het wijzigen van de snelkoppeling van het volgende object.

Aanbevolen: