Tekst Vertalen In Word

Inhoudsopgave:

Tekst Vertalen In Word
Tekst Vertalen In Word

Video: Tekst Vertalen In Word

Video: Tekst Vertalen In Word
Video: Tekst vertalen in Word 2016 2024, Mei
Anonim

Microsoft Word biedt zijn gebruikers een zeer handige optie om getypte tekst te vertalen. U hoeft niet langer in woordenboeken te graven op zoek naar vertalingen van woorden of vertaalprogramma's te gebruiken. U hoeft alleen Word te starten.

Tekst vertalen in Word
Tekst vertalen in Word

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het internet.

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Word op uw computer. De versie van dit programma moet minimaal 2003 zijn.

Stap 2

Typ de tekst die u wilt vertalen en controleer deze op spelfouten. Elke onnauwkeurigheid kan het voor het programma moeilijk maken om de tekst te vertalen of de betekenis ervan te vervormen. Markeer de getypte tekst en klik op het tabblad "Review" in het hoofdmenu. Selecteer in het menu dat wordt geopend het opschrift "Overdracht". Daarna verschijnt het venster "Referentiematerialen" aan de linkerkant van de pagina.

Stap 3

U kunt dit venster op een eenvoudigere manier openen. Selecteer de tekst of het gewenste fragment, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Vertaling" in het verschenen contextmenu.

Stap 4

Geef in het geopende venster de brontaal en de doeltaal op. Daarna zal het programma de onderstaande vertaalde tekst weergeven. U kunt ook bepaalde vertaalparameters instellen door op de inscriptie met dezelfde naam in het "Referentiemateriaal" te klikken. Vink in het venster dat verschijnt het vakje aan naast de woorden 'Woordenboek gebruiken op internet'. Dit zal bijdragen aan een meer perfecte vertaling.

Stap 5

Nadat de vereiste tekst is vertaald, klikt u op de knop "Invoegen" eronder. En in uw document zal tekst in een andere taal verschijnen in plaats van de originele test.

Stap 6

Als er geen dergelijke knop is, selecteert u gewoon de vertaling, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Kopiëren". En plak het dan in plaats van de originele tekst. De vertaling zal worden voltooid.

Stap 7

Het is mogelijk om niet de hele tekst als geheel te vertalen, maar een bepaald fragment of woord. Om dit te doen, selecteert u het element dat moet worden vertaald en past u alle hierboven beschreven stappen daarop toe.

Stap 8

Bedenk dat bij het vertalen de computer alleen de algemene betekenis van de zinnen weergeeft. Gebruik daarom geen vertaalde tekst in zakelijke documenten of correspondentie.

Aanbevolen: