Een Indeling Hernoemen

Inhoudsopgave:

Een Indeling Hernoemen
Een Indeling Hernoemen

Video: Een Indeling Hernoemen

Video: Een Indeling Hernoemen
Video: Windows 10 Verkenner: map aanmaken of hernoemen 2024, Mei
Anonim

Het bestandsformaat, meestal bestaande uit 2-4 letters die na de punt in de bestandsnaam worden geschreven, geeft aan dat het bestand tot een of ander type behoort. Het bestandsformaat, ook wel extensie genoemd, kan worden hernoemd, mits het nieuw ingevoerde formaat het oude formaat vervangt, anders is het bestand gewoon niet leesbaar.

Een indeling hernoemen
Een indeling hernoemen

Noodzakelijk

Total Commander-programma

instructies:

Stap 1

Het formaat of de extensie geeft ook aan dat het bestand tot het uitvoerende programma behoort. Zo zijn *.html-bestanden bestanden van internetpagina's, wat betekent dat het raadzaam is deze in browsers te openen. De extensie *.docx geeft aan dat dit een Microsoft Word 2010-tekstbestand is en niet kan worden geopend in eerdere versies van MS Word of een andere teksteditor.

Stap 2

Hoe verander je het formaat? Om dit te doen, hernoemt u het gewoon als het bestand niet hoeft te worden geconverteerd. Om bestanden in Windows te hernoemen, hebt u het programma Total Commander nodig - het is een shareware-bestandsbeheerder.

Stap 3

Nadat u het hebt geïnstalleerd en gestart, ziet u op het scherm het werkgebied van het programma, bestaande uit twee identieke vensters. De vensters geven de structuur van uw harde schijf weer, net zoals u deze kunt zien in Windows Verkenner. Selecteer een willekeurig venster en zoek het gewenste bestand erin. Klik eenmaal met de linkermuisknop op de bestandsnaam, wacht drie seconden en klik nog een keer op het bestand. De bestandsnaam wordt gemarkeerd en u kunt de bestandsextensie die na de punt verschijnt eenvoudig hernoemen. Druk na het hernoemen op de toets "Enter".

Aanbevolen: