Blu-ray-film Kopiëren In MKV-indeling

Inhoudsopgave:

Blu-ray-film Kopiëren In MKV-indeling
Blu-ray-film Kopiëren In MKV-indeling

Video: Blu-ray-film Kopiëren In MKV-indeling

Video: Blu-ray-film Kopiëren In MKV-indeling
Video: Convertir BLU RAY Y DVD A MKV 2024, Mei
Anonim

Om het formaat van een Blu-ray-film te verkleinen, kunt u een kopie maken in MKV-formaat, nadat u alle onnodige audiotracks, ondertitels, enz. Hiervoor zijn speciale programma's nodig.

Blu-ray-film kopiëren in MKV-indeling
Blu-ray-film kopiëren in MKV-indeling

Blu-ray- en MKV-indelingen

De standaardcontainer voor blu-ray-video is M2TS (Mpeg2 Transport Stream). Deze mediacontainer bevindt zich op een blu-ray-schijf in de map Stream en bevat HD-video, HD-audio en andere informatie.

Het MKV (of Matroska) formaat is een vrij en open standaardformaat. Het is mogelijk om meerdere video/audio streams, afbeeldingen of ondertitels in één MKV bestand te hebben.

Om een kopie van een blu-ray-film in MKV-formaat te maken zonder kwaliteitsverlies, moet je de streams opnieuw uxuxen. Remuxing is een verandering van het ene formaat naar het andere zonder opnieuw te coderen. U hoeft alleen maar audio- en videostreams uit het originele bestand te "nemen" en deze opnieuw te formatteren zonder wijzigingen naar een ander formaat. Simpel gezegd, je moet twee kubussen (audio en video) uit een doos halen en ze in een andere doos doen. Hierdoor blijft de kwaliteit hetzelfde en krijgt de gebruiker het gewenste formaat (in dit geval MKV).

Het proces om het MKV-formaat van blu-ray te krijgen

Om een kopie van een blu-ray-film in MKV-formaat te maken, heb je twee programma's nodig. Met tsMuxer moet je een blu-ray-bestand in zijn componenten "splitsen" en aparte audio- en videotracks krijgen. Gebruik vervolgens het programma mkvmerge om ze in MKV-formaat aan elkaar te lijmen.

Eerst moet je naar de gedetailleerde parameters van het bronbestand kijken. In KMPlayer kan dit bijvoorbeeld worden gedaan door het item "Opnamegegevens" te selecteren in het contextmenu (of door de combinatie Alt + J te gebruiken). U moet het gebruikte formaat (bijvoorbeeld AVC), de framesnelheid (framesnelheid) en de gemiddelde bitsnelheid (bitsnelheid) onthouden. Deze parameters moeten hetzelfde blijven. Dan moet je kijken naar de geluidsparameters: audiocodec, bitrate en geluid bij de bemonsteringsfrequentie. Deze parameters moeten ook worden opgeslagen.

Daarna moet u het tsMuxer-programma uitvoeren. U kunt een bestand toevoegen via het item "Invoer" in de menubalk. Vervolgens moet u in het veld "Bladeren" de map specificeren waarin de uitgepakte tracks worden opgeslagen en vervolgens het item "Start Demux" selecteren. Zo zal een afzonderlijk videospoor en een afzonderlijk audiospoor worden verkregen.

Vervolgens moet u het mkvmerge-programma uitvoeren. Met zijn hulp kun je verschillende audio- en videotracks in één MKV-bestand verzamelen, onnodige informatie verwijderen (Engelse track of ondertitels) of de video in delen splitsen (zodat de bestanden op schijven passen). Nadat u het programma heeft gestart, moet u een videostream toevoegen via het tabblad "Invoer". Vervolgens moet u in het veld "Tracks, hoofdstukken en tags" de videostream selecteren en overschakelen naar het tabblad "Formaat en specifieke opties". In de regel "FPS" moet u de framesnelheid opgeven - 30.

Vervolgens moet u een audiotrack toevoegen, de map specificeren voor het opslaan van het voltooide bestand en op de knop "Start verwerking" klikken. Nadat het montageproces is voltooid, krijgt u een MKV-bestand met dezelfde parameters als de originele blu-ray-film.

Aanbevolen: