Een Dvd-opname Beveiligen

Inhoudsopgave:

Een Dvd-opname Beveiligen
Een Dvd-opname Beveiligen

Video: Een Dvd-opname Beveiligen

Video: Een Dvd-opname Beveiligen
Video: Removing DVD security device 2024, April
Anonim

Veel gebruikers hebben herhaaldelijk nagedacht over het beschermen van de informatie die op hun computers is opgeslagen. Maar niet iedereen weet dat gegevens die zijn opgenomen op dvd-media ook kunnen worden gecodeerd of anderszins kunnen worden beschermd tegen nieuwsgierige blikken.

Een dvd-opname beveiligen
Een dvd-opname beveiligen

Noodzakelijk

WinZip of WinRar

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om bestanden die zijn opgenomen op een dvd of een ander opslagmedium te beveiligen, is door een wachtwoord in te stellen om ze te openen voordat u ze opneemt. Thuis kunt u de programma's WinRar en WinZip gebruiken. Kopieer alle bestanden die u op dvd wilt branden naar een aparte map. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Toevoegen aan archief". Na een tijdje zal het menu van de geïnstalleerde archiver openen.

Stap 2

Vul het veld "Archiefformaat" in en specificeer het vereiste item. Stel in het item "Compressieniveau" het kenmerk "Geen compressie" in. Hiermee kunt u een archief maken dat bijna even groot is als de oorspronkelijke map. Zoek nu het veld "Encryptie" en voer tweemaal hetzelfde wachtwoord in. In dit geval is het beter om een vrij complex wachtwoord te gebruiken als de veiligheid van uw gegevens echt belangrijk is. Selecteer een coderingsmethode en klik op de knop Ok. Wacht tot het nieuwe archief is aangemaakt.

Stap 3

Brand het nu op dvd-media. Als u dvd-rw gebruikt en uw bestanden wilt beschermen tegen overschrijven, zorg er dan voor dat u het selectievakje Multisessie-schijf maken uitschakelt. Soms is het nodig om het item "Disc voltooien" te activeren. Het hangt allemaal af van het programma dat u gebruikt voor het opnemen.

Stap 4

Er is nog een klein trucje waarmee u gegevens die zijn opgenomen op een dvd-medium kwalitatief kunt beschermen. Vouw bij het maken van een archief het menu Splitsen in volumes uit en stel de maximale volumegrootte in, bijvoorbeeld 100.000 bytes. Dit archief kan alleen worden gelezen als alle gemaakte bestanden aanwezig zijn. Als u er niet een op dvd brandt, maar op een andere plaats opslaat, zijn de gegevens alleen voor u beschikbaar. Natuurlijk is deze methode niet erg handig, omdat het noodzakelijk wordt om constant een soort sleutel te gebruiken. Maar deze aanpak vermindert het risico op ongewenst dvd-kijken aanzienlijk.

Aanbevolen: