Hoe Vooruitgang Te Reflecteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Vooruitgang Te Reflecteren?
Hoe Vooruitgang Te Reflecteren?

Video: Hoe Vooruitgang Te Reflecteren?

Video: Hoe Vooruitgang Te Reflecteren?
Video: Eva Noorda: ‘Emoties kunnen zich in je lijf nestelen’ | OERsterk 2024, Mei
Anonim

Het voorschot is een van de onderdelen van het loon van elke werknemer. In overeenstemming met de Arbeidswet moet er minimaal twee keer per maand een voorschot worden betaald. Het kan worden uitgegeven in verschillende bedragen die in de arbeidsovereenkomst zijn bepaald. Dit kan de helft van het salaris zijn of een bepaald percentage daarvan.

Hoe vooruitgang te reflecteren?
Hoe vooruitgang te reflecteren?

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat wanneer een voorschot wordt vastgesteld bij een onderneming of organisatie, contante betalingen twee keer per maand worden berekend en betaald. Naast het loon voor werknemers kunnen voorschotten worden betaald voor het leveren van diensten of het leveren van goederen voor de onderneming.

Stap 2

Bij het berekenen van een voorschot en het weergeven ervan in de documentatie, moet u weten en onthouden dat het bedrag van het voorschot in een mum van tijd hoger mag zijn dan de helft van het tarief van de werknemer, dat wil zeggen de helft van zijn salaris, en in het geval van betaling voor diensten, wordt het bedrag van het voorschot individueel onderhandeld en overeenkomstig de documentatie verdeeld.

Stap 3

Elke accountant dient alle voorschotten over de verslagperiode correct en vakkundig weer te geven in de desbetreffende documentatie. Dit moet tijdig gebeuren, omdat anders tijdens de audit bepaalde sancties kunnen worden opgelegd op het verzwijgen van dergelijke handelingen.

Stap 4

Om de vooruitgang correct weer te geven, is het noodzakelijk om een aantal van de volgende acties uit te voeren. Open "Berekeningen op verstrekte voorschotten" (aparte subrekening) op rekening 60. Weerspiegel het uitgegeven voorschot Debet 60, de gespecificeerde subrekening "Berekeningen op verstrekte voorschotten" Krediet 50 (51, 52, 53, 54 …).

Stap 5

Geef aan of er een voorschot is betaald aan de opdrachtnemer (leverancier). Bekijk op regel 230 of 240 van de balans alle verstrekte voorschotten die aan het einde van de verslagperiode uitstonden.

Stap 6

Maak de volgende boekingen in de boekhouding als het voorschot is betaald bij de levering van diensten of de aanvaarding van de verrichte werkzaamheden. Selecteer Debet 08 (10, 20, 26, 41 …) Credit 60.

Stap 7

Geef aan of materiële activa worden geactiveerd, waarvoor iets eerder een voorschot is overgemaakt.

Zoek en selecteer Debet 19 Credit 60.

Stap 8

Vermeld het bedrag aan btw dat is inbegrepen op basis van de factuur van de leverancier (opdrachtnemer). Selecteer Debet 60 Credit 60 door de subrekening "Berekeningen op verstrekte voorschotten" te selecteren. Geef aan dat het voorschot is bijgeschreven.

Aanbevolen: