Gigabits Comprimeren

Inhoudsopgave:

Gigabits Comprimeren
Gigabits Comprimeren

Video: Gigabits Comprimeren

Video: Gigabits Comprimeren
Video: На что способна GIGABYTE RTX 2080 GAMING OC 8G 👽 2024, Mei
Anonim

Achtaderige kabels worden gebruikt om computers op een lokaal netwerk aan te sluiten. Ze verschillen niet alleen in de snelheid van gegevensoverdracht en de opties voor de locatie van de kernen in de connectoren.

Gigabits comprimeren
Gigabits comprimeren

Het is nodig

  • - LAN-connectoren;
  • - netwerkkabels;
  • - krimpen.

instructies:

Stap 1

Als u snelle communicatie tussen computers op het netwerk wilt bieden, schaf dan het vereiste aantal kabels van de serie 5e, 6 of 7. Houd er rekening mee dat kabels uit de lage serie geen signalen kunnen verzenden met snelheden hoger dan 100 Mbps.

Stap 2

Bereid het vereiste aantal LAN-connectoren voor. Als er een mogelijkheid is om een tijdje een krimp te kopen of te nemen, gebruik deze dan. Deze tool is ontworpen om snel de geleiders van een netwerkkabel te strippen en de connector vast te zetten. Zorg ervoor dat de netwerkadapters die in de aan te sluiten computers zijn geïnstalleerd, snelle verbindingen ondersteunen

Stap 3

Verwijder de buitenmantel van het netsnoer. Maak ongeveer 5 cm vrij en verwijder nu de isolatie van elk van de acht aders. In dit geval moet u 3 cm blanke draad krijgen. Cross-crimping is vereist om gegevensoverdrachtsnelheden tot 1000 Mbps te garanderen. In de eerste connector moeten de kabels als volgt worden gerangschikt: 1 - Wit-oranje, 2 - Oranje 3 - Wit-groen 4 - Blauw 5 - Wit-blauw 6 - Groen 7 - Wit-bruin 8 - Bruin.

Stap 4

Plaats de draden voorzichtig in de gewenste groeven en sluit de zijkanten van de connector aan. Klik de connector vast met een krimptang. Als je dit gereedschap niet hebt, laat dan elke kern voorzichtig in de groef zakken. Probeer de kabel niet te beknellen. Dit zal de snelheid van het netwerk verminderen.

Stap 5

Volg dezelfde procedure voor de tweede LAN-connector. In dit geval zal de kabellay-out iets anders zijn: 1 - Wit-groen 2 - Groen 3 - Wit-oranje 4 - Wit-bruin 5 - Bruin 6 - Oranje 7 - Blauw 8 - Wit-blauw.

Stap 6

Onthoud dat dit type kabel is ontworpen om een directe verbinding tussen twee computers te maken. Als u van plan bent een netwerk te organiseren met switches of routers, koop dan kabels van de zesde of zevende serie en voer aan beide uiteinden een directe crimp (eerste connector) uit.

Aanbevolen: