Hoe Huur In 1C . Weer Te Geven

Hoe Huur In 1C . Weer Te Geven
Hoe Huur In 1C . Weer Te Geven

Video: Hoe Huur In 1C . Weer Te Geven

Video: Excel Draaitabel en draaigrafiek 2022, September
Anonim

Als het bedrijf inkomsten ontvangt uit de verhuur van onroerend goed, is het noodzakelijk om de belastingen correct te berekenen en op tijd te betalen. Bij gebruik van het gehuurde dient de organisatie volgens de wet de huurkosten op te nemen in kostenposten.

Hoe huur in 1C. weer te geven
Hoe huur in 1C. weer te geven

instructies:

Stap 1

De organisatie-verhuurder verstrekt maandelijks een factuur aan de huurder voor de geleverde diensten. De huurprijs wordt berekend conform de door beide partijen ondertekende huurovereenkomst. De inkomsten die de verhuurder ontvangt, worden opgenomen in de belastbare basis voor de berekening van belastingen.

Stap 2

Bij verhuur van panden dient de eigenaar de facturen voor nutsvoorzieningen opnieuw in bij de huurder. De exploitatie- en onderhoudskosten van het pand kunnen afzonderlijk als variabel deel van de huur worden gefactureerd.

Stap 3

De bedrijfsverhuurder voert de factuur in het 1C-programma in de sectie "Documenten" in, vervolgens in de subsectie "Verkoopbeheer" en de subpost "Verkoop van goederen en diensten". Bij het invullen van het document dient u de juiste aannemer-huurder te kiezen en het veld "Overeenkomst" in te vullen.

Stap 4

Na de boeking in het 1C-programma moeten boekingen worden gemaakt op de debet van rekening 60 in overeenstemming met de credit van rekening 90. Als de verhuurder een btw-betaler is, wordt het btw-bedrag toegewezen van de inkomsten door te debiteren van de debet van rekening 90 op de credit van rekening 68 "Verrekeningen met de begroting" …

Stap 5

De ontvangst van de betaling van de huurder wordt opgemaakt in het 1C-programma als een document in de sectie "Documenten" en vervolgens in "Cashbeheer". Na ontvangst van de betaling op de zichtrekening, moet u het subitem "Bankdocumenten" selecteren. Bij betaling aan de kassier - subitem "Kassadocumenten".

Stap 6

Volgens het betalingsdocument in het 1C-programma wordt een boeking gegenereerd:

Rekening debet 51 - Rekening 60 credit bij ontvangst van betaling op een bankrekening of

Account debet 50 - Account 60 krediet bij betaling via de kassier.

Stap 7

De ondernemingshuurder maakt een factuur voor de ontvangen diensten in de sectie van het 1C-programma "Documenten", subsectie "Inkoopbeheer" en vervolgens "Ontvangst van goederen en diensten". Volgens het document wordt een boekhoudkundige boeking gegenereerd voor de debitering van de onkostenrekeningen van de organisatie (44/20/26) in overeenstemming met de creditering van rekening 60.

Stap 8

De huurdersorganisatie betaalt voor de ontvangen diensten. In het 1C-programma wordt het feit van betaling weergegeven door een bank-/kasdocument in te voeren in het gedeelte "Documenten", hierna "Cashbeheer" en het bijbehorende item "Bank-/kasdocumenten". Volgens het betalingsdocument in de boekhouding van de huurdersorganisatie wordt een boeking gemaakt Debet van rekening 60 - Credit van rekening 51/50.

Populair per onderwerp