Hoe Dvd Te Versleutelen

Hoe Dvd Te Versleutelen
Hoe Dvd Te Versleutelen

Video: Hoe Dvd Te Versleutelen

Video: DiskCryptor How to easily encrypt CD u0026 DVD discs and mount them quickly 2022, September
Anonim

Om belangrijke informatie te beschermen, moet u speciale programma's gebruiken. Hiermee kunt u de toegang tot bestanden die zich zowel op de harde schijf als op dvd-media bevinden, voorkomen.

Hoe dvd te versleutelen
Hoe dvd te versleutelen

Noodzakelijk

  • - Vergrendel map;
  • - WinZip;
  • - Verberg map.

instructies:

Stap 1

Het is al moeilijk genoeg om toegang tot de harde schijf zelf te voorkomen. Meestal wordt een dergelijke bescherming omzeild door een virtuele schijfkopie te maken en er vervolgens mee te werken. Het is verstandiger om programma's te gebruiken die ongewenste toegang tot specifieke bestanden of mappen voorkomen. Download en installeer het programma Lock Folder. Het was oorspronkelijk ontworpen om op Windows XP te draaien, maar het werkt ook met succes op Windows Seven.

Stap 2

Kopieer alle bestanden die op de schijf moeten worden gebrand naar een aparte map. Start het Lock Folder-programma en geef het pad naar deze map op. Stel een wachtwoord in voor deze map. Schrijf daarna de bestanden naar schijf op de manier die u gewend bent.

Stap 3

Onthoud dat u het Lock Folder-programma moet gebruiken om een ​​gecodeerde map te openen. Schrijf het archief naar deze schijf zodat u overal kunt werken met de bestanden die u nodig hebt.

Stap 4

Als u geen gespecialiseerde programma's wilt gebruiken, download dan de WinZip-archivering of een equivalent daarvan. Start uw computer opnieuw op en open een bestandsbeheerder. Klik met de rechtermuisknop op de bestandsmap en selecteer "Toevoegen aan archief".

Stap 5

Vul de naam van het archief in. Zoek het menu Beveiliging en vul beide velden in met hetzelfde wachtwoord. Stel de optie "Geen compressie" in om het proces voor het maken van archieven te versnellen. Gebruik een sterk wachtwoord als u uw gegevens echt wilt beschermen.

Stap 6

Brand het gemaakte archief op dvd-media. Om nu bestanden op deze schijf te openen, hebt u een archiver of bestandsbeheerder Total Commander nodig.

Stap 7

De belangrijkste documenten kunnen worden verborgen voordat ze op schijf worden gebrand. Gebruik hiervoor het programma Map verbergen. Uiteraard dienen deze bestanden ook gearchiveerd te worden. Dit zal de bescherming van gevoelige informatie maximaliseren.

Populair per onderwerp