Hoe Naar Systeemherstel Te Gaan

Inhoudsopgave:

Hoe Naar Systeemherstel Te Gaan
Hoe Naar Systeemherstel Te Gaan

Video: Hoe Naar Systeemherstel Te Gaan

Video: Hoe Naar Systeemherstel Te Gaan
Video: Systeemherstel - how to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Het systeem herstellen vanaf het laatste opslagcontrolepunt wordt vooral nodig in het geval dat er storingen zijn in de werking van de software. De herstelfunctie zelf betekent het terugkeren van de status van de parameters en instellingen van het besturingssysteem en andere programma's op het moment van het laatste controlepunt, dat automatisch of handmatig kan worden gemaakt.

Hoe naar Systeemherstel te gaan
Hoe naar Systeemherstel te gaan

instructies:

Stap 1

Open het startmenu. Zoek erdoorheen de lijst met standaardprogramma's, deze bevat het subitem "Service". Dit is waar het hulpprogramma zich bevindt, dat dient voor systeemherstel. Op dezelfde plek in dit programma kun je een checkpoint aanmaken.

Stap 2

Klik volgende . U wordt gevraagd een systeemherstelpunt te selecteren. Als dergelijke punten eerder herhaaldelijk zijn aangemaakt, dan is naast de laatst opgeslagen status ook de vorige status voor u beschikbaar. Aan de linkerkant ziet u een kalender en aan de rechterkant een tabel waarin de aard van de omstandigheden wordt uitgelegd waaronder het herstelpunt is gemaakt.

Stap 3

Houd er rekening mee dat de meeste hiervan vaak automatisch door het systeem worden gedaan, bijvoorbeeld bij het installeren van bepaalde programma's. Dit is handig, aangezien veel ervan de werking van het hele systeem nadelig kunnen beïnvloeden, daarom kunt u onnodige software en de gevolgen van het gebruik ervan verwijderen via één herstelprocedure.

Stap 4

Klik volgende . U ziet een waarschuwingsvenster, lees aandachtig de inhoud ervan. Op dit punt zou u alle documenten waarmee u hebt gewerkt moeten hebben opgeslagen, want bij het uitvoeren van de herstelprocedure zal het systeem automatisch opnieuw opstarten, waardoor u niet-opgeslagen wijzigingen kunt toepassen.

Stap 5

Houd er rekening mee dat hierdoor mogelijk alle programma's worden verwijderd die u hebt geïnstalleerd in het interval tussen het controlepunt en het huidige moment. Bewaar kopieën van de benodigde gegevens van deze programma's, zodat er later geen problemen zijn met hun herstel.

Stap 6

Controleer na het uitvoeren van de systeemherstelbewerking en het inschakelen van de computer of er kwalitatieve veranderingen in het werk zijn, of het probleem is verholpen. Als dat niet het geval is, probeer dan een ander systeemherstelpunt te kiezen, misschien hebben de wijzigingen veel eerder plaatsgevonden en waren ze tot voor kort gewoon niet merkbaar.

Aanbevolen: