Hoe Maak Je Een Flashdrive Kapot?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Flashdrive Kapot?
Hoe Maak Je Een Flashdrive Kapot?

Video: Hoe Maak Je Een Flashdrive Kapot?

Video: Hoe Maak Je Een Flashdrive Kapot?
Video: How To Fix Corrupted USB Drive Or SD Card In Windows Computer 2024, Mei
Anonim

Een flashstation is een van de handigste opslagmedia. De capaciteit van moderne flashdrives bereikt 128 gigabyte. Maar als de flashdrive erg groot is, is het voor een handiger gebruik beter om deze in verschillende partities te splitsen (zoals bij een harde schijf). Dan is het veel handiger om informatie op te slaan en is het risico op gegevensverlies veel lager, wat ook belangrijk is. Nadat u een flashstation in een aantal partities hebt gesplitst, zult u zelf de voor de hand liggende voordelen kunnen waarderen.

Hoe maak je een flashdrive kapot?
Hoe maak je een flashdrive kapot?

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - USB-stick;
  • - het BooIT-programma.

instructies:

Stap 1

Het eerste dat je nodig hebt, is het BooIT-programma. Aan de hand van haar voorbeeld wordt de procedure voor het splitsen van een flashstation geschilderd. Het programma is gratis te downloaden. Installeer het op uw harde schijf.

Stap 2

Voordat u begint, moet u informatie van uw flashstation overbrengen. De flashdrive moet leeg zijn. Plaats het nu in uw computer. Voer daarna het programma uit en het menu wordt geopend. Selecteer in dit menu uw flashstation en klik vervolgens op de knop Flip Removable Bit. Verwijder het USB-apparaat uit de computer en sluit het vervolgens weer aan. U zult zien dat de flashdrive nu als harde schijf wordt herkend.

Stap 3

Klik vervolgens op "Start" en selecteer "Alle programma's". Ga naar "Standaard". Er is een "Command Line" in standaardprogramma's. Start het op. Typ diskmgmt.msc bij de opdrachtprompt. Het venster Schijfbeheer verschijnt. In dit venster worden alle partities op uw harde schijf weergegeven. Onder hen zal uw USB-flashstation zijn, dat, zoals u zich herinnert, is omgezet in een harde schijf. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer vervolgens "Sectie verwijderen" in het contextmenu.

Stap 4

Klik daarna opnieuw met de rechtermuisknop op de flashdrive, maar selecteer deze keer "Sectie maken". Er verschijnt een "wizard" om u te helpen bij het maken van een partitie op uw flashstation. Het enige wat u hoeft te doen is de grootte van de partitie op te geven en het bestandssysteem te selecteren. Nadat u de ene sectie hebt gemaakt, kunt u beginnen met het maken van de tweede.

Stap 5

Nadat u het apparaat heeft gepartitioneerd, verwijdert u het van de computer. Start uw pc opnieuw op. Plaats uw USB-stick. Je zult zien dat het nu niet als één geheel verschijnt, maar de computer ziet het als meerdere partities (afhankelijk van hoeveel partities je hebt gemaakt). Hiermee is de procedure voor het splitsen van de flashdrive voltooid. Indien nodig kunt u op elk moment een rubriek toevoegen of verwijderen op precies dezelfde manier als hierboven beschreven.

Aanbevolen: