Een Beschadigd Archief Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Beschadigd Archief Herstellen
Een Beschadigd Archief Herstellen

Video: Een Beschadigd Archief Herstellen

Video: Een Beschadigd Archief Herstellen
Video: Reparatie van een beschadigde vloertegel 2024, Mei
Anonim

Archieven in bestanden van het rar-formaat hebben meestal een "veiligheidsfactor", aangezien dit formaat voorziet in de toevoeging van een bepaalde hoeveelheid informatie aan het bestand voor herstel. Deze hoeveelheid kan worden gewijzigd en als het nodig is om een beschadigd bestand te repareren, is er geen extra software nodig, behalve de archiver zelf.

Een beschadigd archief herstellen
Een beschadigd archief herstellen

Noodzakelijk

WinRAR-archiver

instructies:

Stap 1

Start het archiveringsprogramma. De interface van WinRAR is vergelijkbaar met die van Explorer, waar de directorystructuur van uw computer zich in het linkerdeelvenster bevindt. Ga langs deze boom naar de map met het beschadigde bestand en selecteer het in het rechterdeelvenster.

Stap 2

Voer de wizard voor bestandsherstel uit in de archiver. Dit kan worden gedaan door op de combinatie van "sneltoetsen" alt="Afbeelding" + r te drukken of via de sectie "Bewerkingen" in het programmamenu, waar u de regel "Archief herstellen" moet selecteren.

Stap 3

Geef het formaat van het beschadigde bestand op door het vakje RAR of ZIP van het geopende venster aan te vinken. Hier moet u ook de locatie van het gecorrigeerde bestand opgeven. Bij het herstellen van een archief brengt WinRAR geen wijzigingen aan in het originele bestand, maar maakt het een afzonderlijke kopie, waarbij het de naam krijgt van het origineel met het toegevoegde herbouwde of vaste voorvoegsel. De locatie voor het opslaan van dit nieuwe bestand moet worden opgegeven in het veld onder het opschrift "Map voor het opnemen van het herstelde archief". Het kan handmatig worden ingevoerd of worden geselecteerd in het dialoogvenster dat wordt geopend door op de knop Bladeren te klikken. Standaard bevat dit veld het adres van de map waarin het originele bestand zich bevindt.

Stap 4

Klik op "OK" en de herstelbewerking wordt gestart. De archiver zal u informeren over de voortgang en na voltooiing blijft het venster met het rapport op het scherm - na het lezen, klikt u op de knop "Sluiten".

Stap 5

Herstelinformatie wordt naar een bestand geschreven wanneer het archief wordt gemaakt en krijgt standaard één procent van de totale bestandsgrootte toegewezen. Als de inhoud van het archief van bijzondere waarde is, is het beter om deze instelling te verhogen naar vijf procent. De overeenkomstige instelling wordt geplaatst op het tabblad "Geavanceerd" van het venster dat wordt geopend voordat de archiveringsprocedure wordt gestart. Op het tabblad "Algemeen" van hetzelfde venster is er een selectievakje "Informatie voor herstel toevoegen", waarmee wordt bepaald of de informatie voor herstel aan het archief wordt toegevoegd.

Aanbevolen: