Snelkoppelingen Maken In Ubuntu

Inhoudsopgave:

Snelkoppelingen Maken In Ubuntu
Snelkoppelingen Maken In Ubuntu

Video: Snelkoppelingen Maken In Ubuntu

Video: Snelkoppelingen Maken In Ubuntu
Video: Ubuntu 11.10 snelkoppelingen (shortcuts) 2024, Mei
Anonim

Ubuntu-gebruikers proberen het besturingssysteem vaak te vereenvoudigen door snelkoppelingen te maken naar de meest gebruikte applicaties op de desktop. Recente versies van dit besturingssysteem hebben deze procedure wat gecompliceerder gemaakt.

Kak sozdat 'yarlyki v Ubuntu
Kak sozdat 'yarlyki v Ubuntu

Het maken van snelkoppelingen op het bureaublad in Ubuntu vóór 11.04 was eenvoudig met slechts een paar klikken. In alle volgende OS-distributies is dit proces iets gecompliceerder geworden.

Maak een snelkoppeling met behulp van de opdrachtregel

Om snelkoppelingen in Ubuntu te maken, moet u tegenwoordig extra pakketten installeren en vervolgens een speciale opdracht uitvoeren. Om ze te downloaden, moet u tegelijkertijd op Ctrl + alt="Image" + T drukken om een terminalvenster te openen. Nadat het is weergegeven, voert u het volgende in de opdrachtregel in en drukt u vervolgens op ENTER:

sudo apt-get install –no-install-recommends gnome-panel

Het item no-install-recommends zorgt ervoor dat alleen de vereiste pakketten worden geïnstalleerd, waardoor er vrije ruimte op de harde schijf wordt bespaard.

Voer uw wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd. U ontvangt dan een systeembericht met informatie over de te installeren pakketten en de hoeveelheid schijfruimte die moet worden gebruikt. Zodra het systeem vraagt of u van plan bent verder te gaan, voert u "Y" in (zonder aanhalingstekens) en drukt u vervolgens op ENTER. Aan het einde van het installatieproces kunt u een nieuwe snelkoppeling maken via de opdrachtregel.

Typ het volgende bij de opdrachtprompt en druk vervolgens op ENTER:

gnome-desktop-item-edit –create-new ~ / Desktop

Het instellingenvenster verschijnt, waar u de vereiste parameters moet invullen. Selecteer in de bovenste vervolgkeuzelijst de optie "Toepassing" en schrijf vervolgens de naam van de snelkoppeling in het veld "Naam". Voer een opdracht in met het volledige pad om het programma uit te voeren in het opdrachtbewerkingsvenster. U kunt ook de knop Bladeren gebruiken om een opdracht te selecteren. De meeste programma's die op de computer worden uitgevoerd, bevinden zich in de directory /usr /bin.

Optioneel kunt u een beschrijving voor de snelkoppeling invoeren in het invoervak voor opmerkingen. Klik op OK om een snelkoppeling in Ubuntu te maken. Aangezien het dialoogvenster is geopend vanaf de opdrachtregel, keert u ernaar terug nadat u het hebt gesloten. Om een terminalvenster te sluiten, typt u "exit" (zonder aanhalingstekens) op de opdrachtregel en drukt u op Enter. De snelkoppeling wordt op het bureaublad weergegeven en u hoeft er alleen maar op te dubbelklikken om het programma te openen.

Hoe u op een andere manier snelkoppelingen in Ubuntu kunt maken

U kunt ook snelkoppelingen maken door op alt="Afbeelding" + F2 te drukken en de bovenstaande opdrachten in het invoerveld in te voeren. Vervolgens verschijnt er een pop-upvenster waarin u alle gevraagde gegevens moet invullen. Met deze methode kunt u in korte tijd meerdere snelkoppelingen op het bureaublad maken.

Aanbevolen: