Geluid Herstellen In XP

Inhoudsopgave:

Geluid Herstellen In XP
Geluid Herstellen In XP

Video: Geluid Herstellen In XP

Video: Geluid Herstellen In XP
Video: Все звуки Windows XP 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende redenen voor audio-fading in Windows XP-besturingssystemen. Allereerst is het de moeite waard om te controleren of de luidsprekers correct zijn aangesloten en niet per ongeluk worden uitgeschakeld. Als deze eenvoudige maatregel niet helpt, is het zinvol om uw systeeminstellingen te controleren en indien nodig te corrigeren.

Geluid herstellen in XP
Geluid herstellen in XP

instructies:

Stap 1

Geluid in het besturingssysteem Windows XP wordt beheerd door de Windows Audio-service. Bij het installeren van enkele nieuwe audiotoepassingen kan deze service worden uitgeschakeld, maar de service wordt niet automatisch ingeschakeld. Het is noodzakelijk om de actieve status van de service in de handmatige modus te herstellen. Om dit te doen, roept u het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en gaat u naar het dialoogvenster "Uitvoeren".

Stap 2

Typ services.msc in de regel "Openen" en bevestig de geselecteerde actie door op de knop OK te klikken. Roep het contextmenu van de Windows Audio-service op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Eigenschappen". Selecteer de optie "Auto" in de vervolgkeuzelijst in het gedeelte "Opstarttype" en klik op de knop OK. Start het systeem opnieuw op om de aangebrachte wijzigingen toe te passen.

Stap 3

Keer terug naar het hoofdmenu "Start" en open het contextmenu van het item "Deze computer" door met de rechtermuisknop te klikken. Geef het item "Eigenschappen" op en ga naar het tabblad "Hardware" van het dialoogvenster dat wordt geopend. Gebruik de knop "Apparaatbeheer" om het hulpprogramma te starten en vouw het item "Besturing voor geluid, video en games" uit in het venster dat wordt geopend.

Stap 4

Zoek een element met een rood X-symbool in de lijst met apparaten en open het contextmenu door met de rechtermuisknop te klikken. Geef het commando "Inschakelen" op en verlaat de coördinator. Controleer uw computergeluid.

Stap 5

Start het systeem opnieuw op om de BIOS-modus te openen (meestal met de F1-functietoets). Gebruik de F5-toets in het instellingenvenster van de BIOS-modus dat wordt geopend en geef de opdracht "Ja" op. Bevestig uw keuze door op de Enter-toets te drukken en gebruik de F10-toets. Selecteer nogmaals Ja en druk nogmaals op Enter. Deze acties zetten de audiohardware van uw computer in de Auto-modus. Start het systeem op in de normale modus.

Stap 6

Als u het geluid niet kunt herstellen met alle bovenstaande methoden, voert u een systeemherstel uit.

Aanbevolen: