Hoe Vista Veilige Modus Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Vista Veilige Modus Te Starten
Hoe Vista Veilige Modus Te Starten

Video: Hoe Vista Veilige Modus Te Starten

Video: Hoe Vista Veilige Modus Te Starten
Video: Windows opstarten in de veilige modus 2024, Mei
Anonim

Windows Vista gebruikt verschillende opstartmodi, waaronder Safe. In dit geval gebruikt het besturingssysteem slechts een minimum aantal componenten. Alleen de meest essentiële stuurprogramma's en instellingen worden geladen.

Hoe Vista Veilige Modus te starten
Hoe Vista Veilige Modus te starten

Noodzakelijk

Computer waarop Windows Vista is geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

De veilige modus van Windows Vista is vereist als het besturingssysteem niet opstart vanwege de installatie van specifieke apparaatstuurprogramma's of een virusinfectie. Door de Veilige modus uit te voeren, kunt u het schadelijke stuurprogramma of programma verwijderen en het systeem normaal opnieuw opstarten. Verwijder eerst alle USB-drives, cd's en dvd's en andere media van derden van uw computer.

Stap 2

Als de vorige start van het besturingssysteem niet succesvol was, zal het systeem bij de volgende opstartpoging het opstartmenu weergeven, maar het kan ook handmatig worden opgeroepen. Om dit te doen, drukt u onmiddellijk na het opnieuw opstarten van de computer, vóór het actief laden van het besturingssysteem, op de F8-toets. Het is moeilijk om het juiste moment te vangen, dus de gemakkelijkste manier is om het meerdere keren "blind" te doen, ongeacht wat er op het scherm gebeurt. Het menu wordt korte tijd weergegeven, dus om het vast te houden, drukt u op de toetsen Omhoog, Omlaag. Selecteer het menupunt "Veilige modus".

Stap 3

Als u "Veilige modus met netwerkmogelijkheden" selecteert, kunt u werken met een lokaal netwerk. Deze modus wordt gebruikt om gegevens te herstellen door een back-up te maken van lokale opslag of om bestanden op te halen voor "genezen" van andere netwerkgebruikers.

Stap 4

Wanneer u "Veilige modus met opdrachtprompt" selecteert in plaats van de gebruikelijke Windows-interface, wordt een opdrachtpromptvenster geopend, de MS-DOS-omgeving wordt geëmuleerd. U kunt het systeem herstellen met behulp van de opdrachten in deze omgeving. Deze modus is goed voor IT-professionals.

Aanbevolen: