Woorden Invoegen In Een Video

Inhoudsopgave:

Woorden Invoegen In Een Video
Woorden Invoegen In Een Video

Video: Woorden Invoegen In Een Video

Video: Woorden Invoegen In Een Video
Video: Hoe zet je een video bestand in PowerPoint? | PowerPoint Basics | PPT Solutions 2024, Mei
Anonim

Een van de uitdagingen die zich voordoen bij videoverwerking is het toevoegen van tekstuele informatie. Met Movie Maker kunt u inscripties in de video invoegen, het lettertype en de kleur aanpassen en het type beweging van de tekst op het scherm selecteren.

Woorden invoegen in een video
Woorden invoegen in een video

Noodzakelijk

  • - Movie Maker-programma;
  • - filmpje.

instructies:

Stap 1

Laad de film in Movie Maker en breng deze over naar het plakbord, dat zich in het onderste gedeelte van het programmavenster bevindt. Open ondertitelingsinstellingen met de optie "Titels en titels maken" in het venster "Filmbewerkingen".

Stap 2

Met Movie Maker kun je tekst aan elk stukje video toevoegen. Door een van de beschikbare opties in het venster "Waar een titel toe te voegen?" te kiezen, kunt u tekst invoeren vanaf het toetsenbord of een bijschrift plakken dat is gekopieerd uit een bestand dat in een teksteditor is geopend. Nadat je een tekststijl en een van de animatie-presets hebt gekozen, pas je de optie "Klaar, voeg een titel toe aan de film toe" toe.

Stap 3

Het bijschrift dat als overlay op het videosegment wordt weergegeven, wordt op de tijdlijn weergegeven als een rechthoek in het titelnummer. Door met de muis over de rand van deze rechthoek te slepen, kunt u de tijd wijzigen gedurende welke de tekst op het scherm zal staan. Door de tekst naar rechts of links langs de track te slepen, verander je het moment waarop de tekst verschijnt.

Stap 4

Bijschrift toegevoegd voor of na de film verschijnt als een clip op de videotrack. Indien nodig kunt u het in de loop van de tijd uitrekken of elders in de baan invoegen. De achtergrond voor deze tekst is donkerblauw.

Stap 5

Als je het bijschrift op een andere achtergrond wilt zien, maak dan een document met de afmetingen van het frame van de bewerkte video in een grafische editor en vul het met de gewenste kleur. Nadat u de resulterende afbeelding in een jpg-bestand hebt opgeslagen, sleept u deze naar het Movie Maker-venster of gebruikt u de optie "Afbeeldingen importeren". Plak de geïmporteerde afbeelding op de plaats op de tijdlijn waar u het bijschrift wilt hebben en voer de tekst in met behulp van de optie Titel toevoegen aan geselecteerde clip. De tekst die u maakt, verschijnt in de titeltrack onder aan de tijdlijn.

Stap 6

Movie Maker heeft een limiet voor het aantal tekens dat kan worden gebruikt om een video-onderschrift te overlappen. Tekst buiten het bereik van de ontwikkelaars van deze video-editor wordt niet weergegeven in het tekstvak en op het scherm. Als u lange tekst in uw clip moet invoegen, splitst u deze op en voegt u deze toe als afzonderlijke labels.

Stap 7

U kunt de tekst bewerken die op de clip is geplaatst. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de clip die u wilt wijzigen. Selecteer de optie "Naam wijzigen" in het contextmenu en configureer de nieuwe bijschriftparameters in het venster dat wordt geopend. Op deze manier kunt u de tekst, de stijl en de animatie volledig veranderen.

Stap 8

Sla de video op met tekst met behulp van de optie "Opslaan op computer" in het venster "Filmbewerkingen".

Aanbevolen: