Een Kader Invoegen

Inhoudsopgave:

Een Kader Invoegen
Een Kader Invoegen

Video: Een Kader Invoegen

Video: Een Kader Invoegen
Video: Kader maken in Word 2024, Mei
Anonim

Om informatie uit meerdere bronnen op één pagina weer te geven, wordt vaak het HTML-paginasplitsingsmechanisme gebruikt. Hieronder vindt u een beschrijving van de taalconstructies voor het invoegen van frames.

Een kader invoegen
Een kader invoegen

Noodzakelijk

Basiskennis van HTML

instructies:

Stap 1

De HyperText Markup Language (HTML) biedt twee soorten frames. Floating is flexibeler en gemakkelijker in te voegen in een bestaande pagina. In het algemeen ziet de constructie die een raamkozijn beschrijft met een zwevend raam er als volgt uit: Hier wordt de hoofdpagina van een bestaande site gespecificeerd als de gegevensbron voor dit raam (src attribuut). Het wordt geopend in een frame van 400 x 300 pixels, zoals gespecificeerd in de attributen width en height. U kunt ook de pagina van uw site specificeren in het src-attribuut. In dit geval is het voldoende om een relatief adres op te geven (dat wil zeggen, het adres ten opzichte van de pagina waarin het frame is ingevoegd): In dit voorbeeld zijn de breedte en hoogte van het frame niet gespecificeerd, maar er is een id attribuut-ID. Hiermee kunt u CSS () gebruiken om de vereiste afmetingen voor dit frame in te stellen:

#frameOne {breedte: 700px; hoogte: 200px;}

Stap 2

Een ander type frames - "klassiek" - vereist een aparte pagina, die een beschrijving van de framestructuur zal bevatten. De frames zelf staan op aparte pagina's, misschien zelfs op aparte sites. De HTML-code voor zo'n framecontainerpagina kan er als volgt uitzien:

Er zouden geen… en… blokken nodig moeten zijn voor gewone pagina's In dit voorbeeld bevat de container opening tag een rijen attribuut, wat betekent dat de paginaruimte verticaal moet worden gesplitst en dat de bovenkant aan het eerste frame wordt gegeven. Als je rijen vervangt door cols, dan is de verdeling horizontaal. De waarde van dit attribuut "*, *" geeft aan dat de gesplitste verhoudingen gelijk zijn - elk 50%. Als u bijvoorbeeld "20%, *" opgeeft, wordt slechts 20% gegeven aan het eerste frame en de rest van de ruimte aan het tweede. De gebruiker kan deze verhoudingen wijzigen door de randen van de frames te slepen met de muis, maar het is mogelijk om deze actie uit te schakelen. Om dit te doen, voegt u het noresize-attribuut toe aan de tag van een specifiek frame. U kunt ook de grootte van de verticale en horizontale inspringingen van het aangrenzende frame specificeren (de kenmerken marginwidth en marginheight): Het is mogelijk om de gedragsregels voor de schuifbalken van elk frame afzonderlijk in te stellen. Hiervoor wordt het scroll-attribuut gebruikt, dat een van de drie vooraf gedefinieerde waarden kan bevatten. Indien opgegeven, verschijnen er schuifbalken wanneer de inhoud van het frame niet binnen de randen past. Als "ja" - strepen zullen de hele tijd aanwezig zijn, ongeacht de noodzaak ervan. Indien "nee" betekent dit dat schuifbalken voor dit frame niet zijn toegestaan.

Stap 3

Op basis van de informatie die in de vorige twee stappen is gegeven, moet u de html-code ontwerpen die meer geschikt is om uw probleem op te lossen. Daarna hoeft u het alleen nog maar in de broncode van de pagina in te voegen. Om dit te doen, kunt u de pagina-editor van het beheersysteem van uw site gebruiken - open de gewenste pagina erin, schakel over naar de html-codebewerkingsmodus en plak uw code op de gewenste plaats op de pagina. Als alternatief kunt u het paginabroncodebestand downloaden door de bestandsbeheerder voor hostingbeheer of het inhoudbeheersysteem, het openen in een teksteditor en de code erin plakken. En upload vervolgens op dezelfde manier de gewijzigde code terug naar de server.

Aanbevolen: