Een Flashstation Overklokken?

Inhoudsopgave:

Een Flashstation Overklokken?
Een Flashstation Overklokken?

Video: Een Flashstation Overklokken?

Video: Een Flashstation Overklokken?
Video: Is Overclocking Worth It? 2024, Mei
Anonim

Het overklokken van een flashstation betekent het verhogen van de snelheid van het werken met verwisselbare media. De bediening zelf is niet eenvoudig en in sommige gevallen kan het ook de garantie van je apparaat ongeldig maken.

Een flashstation overklokken?
Een flashstation overklokken?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - USB stick.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw computer alle stuurprogramma's heeft die u nodig hebt voor een goede werking, controleer in het bijzonder USB 2.0. Dit kunt u doen door het menu Programma's toevoegen/verwijderen in het Configuratiescherm te openen.

Stap 2

Start je computer opnieuw op. Druk tijdens het laden op Del of een andere toets, die volgens de instructies voor uw moederbord een opdracht is om het BIOS-programma te openen.

Stap 3

Open in het geopende venster de USB-configuratie met behulp van de pijltoetsen. Activeer de ingeschakelde modus voor USB 2.0-controller. Gebruik de plus- en min-toetsen om de waarden in het BIOS-programma te wijzigen.

Stap 4

Selecteer in het menu USB 2.0 Controller Mode dat verschijnt de Full/HiSpeed-configuratie (afhankelijk van de versie van het moederbord in de computer). Nadat u de wijzigingen hebt opgeslagen, wordt de werksnelheid met verwisselbare USB-opslagmedia het hoogst mogelijke.

Stap 5

Als u een vertraging opmerkt met verwisselbare media, zorg er dan voor dat uw computer geen programma's uitvoert die te veel systeembronnen verbruiken. Ook is een snelheidsverlaging mogelijk wanneer de hardwareconfiguratie van de computer wordt vervangen door een minder productieve configuratie.

Stap 6

Als u merkt dat de werkingssnelheid van een bepaald medium van meerdere is afgenomen, controleert u de flashdrive op fouten. Om dit te doen, plaatst u het in de juiste sleuf, opent u "Deze computer" en klikt u met de rechtermuisknop op de schijf die verschijnt. Controleer het apparaat op fouten. Gebruik ook speciale hulpprogramma's waarmee u slechte sectoren in fysieke geheugenapparaten kunt identificeren.

Stap 7

Voer geen extra manipulaties uit met verwisselbare media voor overklokken, omdat deze vaak niet kunnen worden hersteld na storingen.

Aanbevolen: