Hoe De Linux-kernel Te Updaten

Inhoudsopgave:

Hoe De Linux-kernel Te Updaten
Hoe De Linux-kernel Te Updaten

Video: Hoe De Linux-kernel Te Updaten

Video: Hoe De Linux-kernel Te Updaten
Video: How To Upgrade Linux Kernel On Ubuntu 2024, Mei
Anonim

In de afgelopen 3 jaar is het gebruik van Ubuntu onder Linux-gebruikers toegenomen. Het is een soort modificatie die in werking verschillende overeenkomsten vertoont met het Windows-platform. De kern van Ubuntu is Linux, dat voortdurend wordt bijgewerkt.

Hoe de Linux-kernel te updaten
Hoe de Linux-kernel te updaten

Noodzakelijk

Besturingssysteem Ubuntu

instructies:

Stap 1

De kernel van het besturingssysteem kan worden vergeleken met het "brein"; alle controle over de uitgevoerde bewerkingen wordt uitgevoerd door de systeemkernel. Sommige gebruikers hebben een vraag in hun hoofd over de redenen voor het wijzigen of bijwerken van de kernel. Met alle veelzijdigheid van het werk in Ubuntu gedurende de hele gebruiksperiode, verschijnen er nieuwe technologieën, programma's en oplossingen die in de distributiekit moeten worden opgenomen.

Stap 2

Gevorderde gebruikers bewerken in de regel de kernel van het systeem "voor zichzelf". Maar dit gaat de macht van elke sterveling te boven, dus de kernel wordt elke zes maanden bijgewerkt (dit is de periode die de ontwikkelaars van dit systeem krijgen om nieuwe versies van het systeem uit te brengen). Voordat u de kernel bijwerkt, moet u ervoor zorgen dat deze up-to-date is, d.w.z. ontdek de kernelversie.

Stap 3

U kunt deze gegevens op 2 eenvoudige manieren bekijken: via de terminal en de tool Systeemmonitor. Om de terminal te starten, drukt u op het menu Toepassingen, gaat u naar het standaardgedeelte en selecteert u Terminal in de lijst met programma's. U kunt het ook starten door op de drie toetsen Ctrl + alt="Afbeelding" + T te drukken. Voer in het geopende venster het commando "uname -a" in zonder aanhalingstekens en druk op de Enter-toets.

Stap 4

Om het hulpprogramma Systeemmonitor te starten, klikt u op het menu Systeem, selecteert u het item Beheer en klikt u op het bovenstaande item. Klik op het tabblad Systeem om uw kernelversie te bekijken. De zoekreeks ziet er als volgt uit: versie 10.04, Linux-kernel 2.6.32-34-generiek. Uw besturingssysteem en kernelversie kunnen afwijken van de opgegeven waarden.

Stap 5

Op de officiële website kunt u de beschikbaarheid van updates voor de systeemkern controleren. Er zijn stabiele en onstabiele updates. Om te controleren op stabiele systeemupdates, start u gewoon de terminal en voert u de opdrachten sudo apt-get update en sudo apt-get upgrade één voor één in. Na het invoeren van deze opdrachten moet u een wachtwoord invoeren als dit tijdens de installatie van het systeem is ingesteld.

Stap 6

U kunt ook op updates controleren via het standaardhulpprogramma "Update Manager", dat zich in het gedeelte "Beheer" van het menu "Systeem" bevindt. Voer deze applicatie uit en klik op de knop "Controleren". Als er updates zijn, verschijnt bovenaan een overeenkomstige melding - klik erop om de kernel bij te werken.

Stap 7

Nadat u het systeem hebt bijgewerkt, moet u de computer opnieuw opstarten om de wijzigingen toe te passen.

Aanbevolen: