Hoe Een Java IDE Te Kiezen

Hoe Een Java IDE Te Kiezen
Hoe Een Java IDE Te Kiezen

Video: Hoe Een Java IDE Te Kiezen

Video: Hoe Een Java IDE Te Kiezen
Video: What's the best IDE for Java (in 2021) 2024, April
Anonim

Het kiezen van de juiste geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) voor de programmeertaal Java kan een aanzienlijke impact hebben op uw productiviteit. Na het vergelijken van de belangrijkste concurrenten van NetBeans, Eclipse en IntelliJ IDEA en het kiezen van degene die het beste bij uw kennis en behoeften past, vindt u de beste IDE voor u.

Hoe een Java IDE te kiezen
Hoe een Java IDE te kiezen

Aan de slag met Java is onlosmakelijk verbonden met het kiezen van een IDE (geïntegreerde ontwikkelomgeving). Dit is vooral belangrijk voor degenen die nieuw zijn met programmeren, omdat de keuze voor IDE een aanzienlijke invloed kan hebben op hun workflow.

Hoewel er in totaal meer dan een dozijn verschillende Java-IDE's zijn, zijn de drie grootste en krachtigste, en goed ondersteund door zowel de ontwikkelaars als de gemeenschap, de drie IDE's: NetBeans, Eclipse en IntelliJ IDEA. De rest van de concurrenten zijn aanzienlijk inferieur in functionaliteit, velen worden niet langer ondersteund en daarom kunnen ze niet voldoen aan de nieuwste normen van zo'n snel ontwikkelende programmeertaal als Java. Laten we nader ingaan op elk van de genoemde ontwikkelomgevingen.

NetBeans is ontwikkeld met actieve ondersteuning van Oracle, dat ook de Java-rechten bezit. Sommige Java-technologieën worden dus uit de eerste hand ondersteund in NetBeans.

Qua functionaliteit is NetBeans de eenvoudigste en meest intuïtieve Java-ontwikkelomgeving van de top drie. We kunnen het zonder twijfel aanbevelen voor degenen die voor het eerst in aanraking komen met ontwikkelomgevingen en de programmeertaal Java. Een van de onderscheidende kenmerken van deze IDE is de optimale instelling van de omgeving "out of the box". Nadat deze omgeving is geïnstalleerd, krijgt de gebruiker uitstekende instellingen voor de compiler en de ontwikkelomgeving zelf, een interface zonder onnodige pictogrammen en menu-items, er zijn alleen de meest gevraagde en veelgebruikte functies. Vervolgens kun je de interface natuurlijk zelf aanpassen. We kunnen ook de gemakkelijke uitvoering van taken opmerken, alle menu's zijn zeer goed gestructureerd en hebben duidelijke namen. Los daarvan kunnen we het gemak van het werken met NetBeans opmerken vanwege de afwezigheid van de noodzaak om door eindeloze menu's en pop-upvensters te dwalen, waar veel andere ontwikkelomgevingen last van hebben. In de meeste gevallen, wanneer een gebruiker interactie heeft met de NetBeans-omgeving, stelt deze automatisch de beste instellingen voor de taak voor. Dus zelfs als een beginnende gebruiker niet volledig begrijpt wat de omgeving hem vraagt, is het bijna onmogelijk om zijn werk te schaden door op "OK" te klikken. Installatie van extra omgevingscomponenten / plug-ins (plug-in) gebeurt in één klik. Er is goede ondersteuning voor versiebeheersystemen (VCS) en een gebruiksvriendelijk ontwikkelingssubsysteem voor de grafische gebruikersinterface (GUI). NetBeans is gratis beschikbaar.

Samengevat is de NetBeans IDE een intuïtieve en gebruiksvriendelijke ontwikkelomgeving. Beginnend met NetBeans, is het gemakkelijk te begrijpen en gemakkelijk te leren gebruiken op een gevorderd niveau. Bovendien is de stijl van NetBeans-gebruikersinteractie zodanig dat u snel de Java-taal zelf kunt leren, als u de hints gebruikt die in de omgeving zijn ingebouwd, of het nu Javadoc-documentatie is of aanbevelingen voor het corrigeren van fouten/mogelijke fouten.

Eclipse is een geïntegreerde ontwikkelomgeving die oorspronkelijk door IBM is gemaakt en sinds de oprichting een van de leiders is. Eclipse is echter niet alleen Java-specifiek, maar ook het algemene Eclipse-platform, dat de functionaliteit beïnvloedt. De meest geschikte assembly om met Java Eclipse te werken is beschikbaar onder de naam Eclipse IDE voor Java Developers.

Het kenmerk van Eclipse is de bijna onbeperkte aanpasbaarheid en uitbreidbaarheid. Voor beginnende gebruikers kan dit echter problemen opleveren. Dus out of the box, de Eclipse-interface bevat te veel zelden gebruikte functies, heeft verwarrende en niet-intuïtieve menu's, Eclipse staat bekend om zijn eindeloze dialoogvensters waarin de gebruiker een grote hoeveelheid informatie moet invoeren of gewoon overbelaste informatie die hij nodig heeft vertrouwd mee raken. Het installatiesysteem van de plug-in kan ook verwarrend lijken. De systemen voor het werken met versiebeheer en het ontwikkelen van gebruikersinterfaces bevinden zich op het middelste niveau. Eclipse is ook gratis beschikbaar.

Een van de voordelen van de Eclipse IDE is ondersteuning voor bijna alle bestaande Java-technologie, evenals kleine technologieën, zonder welke programmeurs niet kunnen. Met voldoende ervaring kan Eclipse in ongelooflijke mate worden aangepast aan uw behoeften. Voor nieuwe gebruikers zal dit alleen maar een belemmering zijn voor effectief werken, aangezien je van een algemene omgeving niet veel intuïtiviteit en eenvoud mag verwachten.

IntelliJ IDEA, gemaakt door JetBrains, was de eerste volledig geïntegreerde ontwikkelomgeving ooit gebouwd. In tegenstelling tot de hierboven beschreven IDE's, is Intellij IDEA beschikbaar in de gratis Community Edition-versie en de betaalde versie - Ultimate. Voor een beginnende ontwikkelaar bevat de gratis versie alle benodigde functionaliteit en kan worden beschouwd als een volwaardige IDE.

Nu krijgt IDEA steeds meer supporters en positieve recensies, omdat het, zoals de slogan zegt, een "slimme" ontwikkelomgeving is. Intellij IDEA is uiterst begrijpelijk, gemakkelijk te gebruiken, ondersteunt de meeste moderne technologieën, heeft een van de handigste versiebeheersystemen. Er zit absoluut geen overbelasting in: een minimum aan dialoogvensters en alleen de noodzakelijke informatie wordt aan de gebruiker getoond. Er is een uitgebreid sneltoetssysteem waarmee je snel een groot aantal niet-triviale functies kunt uitvoeren. In termen van gebruiksgemak staat IntelliJ IDEA absoluut op een niveau boven de concurrentie, aangezien het een "slimme" omgeving is, het altijd de bedoelingen van de gebruiker kent, hem aanzet / helpt bij zijn werk en veel tijd en moeite bespaart. Als zodanig heeft IntelliJ IDEA geen nadelen, voor een beginner kan het GUI-ontwikkelsysteem echter moeilijk zijn, omdat het van de gebruiker ten minste een minimum aan kennis vereist over het bouwen van een GUI in Java.

Samenvattend moeten de volgende punten worden opgemerkt. Voor degenen die nieuw zijn in Java en IDE's, is NetBeans de perfecte keuze. Voor mensen met op zijn minst minimale Java-kennis, is NetBeans of IntelliJ IDEA voldoende. Voor degenen die de wens en mogelijkheid hebben om wat tijd te besteden aan het leren kennen en configureren van de omgeving, en ook de omgeving volledig voor zichzelf willen aanpassen, kan je Eclipse aanbevelen.

Aanbevolen: