Hoe Stringgrid Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe Stringgrid Te Wissen
Hoe Stringgrid Te Wissen

Video: Hoe Stringgrid Te Wissen

Video: Hoe Stringgrid Te Wissen
Video: 15 TStringGrid Delphi 2023, Maart
Anonim

StiringGrid is een speciaal onderdeel voor het opslaan van informatie in de vorm van een tabel. StiringGrid-cellen kunnen zowel grafische als reguliere gegevens bevatten.

Hoe stringgrid te wissen
Hoe stringgrid te wissen

instructies:

Stap 1

Open het programma dat u gebruikt om StiringGrid-tabellen te bewerken. Om de inhoud van alle StirngGrid-cellen te wissen, gebruikt u de volgende methode: StiringGrid-> Rows-> Clear (); U kunt ook de volgende code gebruiken om de StiringGrid op te schonen: For i: = 0 to StringGrid1. RowCount-1 do StringGrid1. Rows [i]. Clear; Of: Voor i: = 0 naar StringGrid1. ColCount-1 doe StringGrid1. Cols [i]. Clear;

Stap 2

Houd er rekening mee dat de volgorde van acties en het gebruik van methoden of codes grotendeels afhangt van welk element van de StiringGrid u wilt wissen - de hele tabel, celwaarden, enzovoort. U moet ook zorgen voor de aanvankelijk ingestelde parameters, voorwaarden voor het uitvoeren van de bewerking, enzovoort, omdat dit een nogal complex onderwerp is om te generaliseren.

Stap 3

Als je een van de methoden gebruikt om de StiringGrid op te schonen, controleer dan zorgvuldig de code op fouten, probeer ook interpunctie te behouden en pas op voor haakjes. De volgorde van acties kan ook afhangen van het gebruik van StiringGrid in een bepaalde builder en van de programmeertaal die u in uw werk gebruikt.

Stap 4

Als je vaak bepaalde problemen tegenkomt bij het werken met StringGrid-tabellen, zoek dan naar literatuur voor Delphi-programmeurs, die een informatief gedeelte bevat over StringGrid-elementen en -functies. U kunt ook informatie over dit onderwerp vinden op speciale forums die gewijd zijn aan programmeren in de Delphi-taal en andere bronnen die bedoeld zijn voor programmeurs. Begin niet met StiringGrid-tabellen te werken zonder minimale kennis van de programmeertaal die u gebruikt, aangezien het voor u moeilijk zal zijn om dit onderwerp zelf volledig te begrijpen.

Populair per onderwerp