Een Zoekopdracht Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Zoekopdracht Verwijderen
Een Zoekopdracht Verwijderen

Video: Een Zoekopdracht Verwijderen

Video: Een Zoekopdracht Verwijderen
Video: Hoe verwijder je zoekopdrachten uit je Google-account? - Google Helpt 2024, Mei
Anonim

De zoekfunctie op de computer is erg handig: je hoeft niet elke map door te bladeren op zoek naar het gewenste bestand, het systeem doet alles zelf. Het is niet moeilijk voor een ervaren gebruiker om het zoekvenster te openen en te sluiten. Maar een nieuweling kan problemen hebben om de zoekfunctie te deactiveren.

Een zoekopdracht verwijderen
Een zoekopdracht verwijderen

instructies:

Stap 1

Het zoekvak kan op verschillende manieren worden opgeroepen. Als u het via het menu "Start" en de opdracht "Zoeken" hebt geopend, sluit u het venster gewoon op de gebruikelijke manier: klik met de linkermuisknop op het X-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster. U kunt ook het toetsenbord gebruiken. Druk op de alt="Image"-toets en, terwijl u deze ingedrukt houdt, de F4-toets - het venster zal sluiten.

Stap 2

Als u de zoekfunctie vanuit een andere map hebt opgeroepen door op de overeenkomstige knop bovenaan het venster te klikken, kunt u de zoekopdracht op dezelfde manier sluiten. Klik nogmaals op de knop "Zoeken" bovenaan het mapvenster - het zoekformulier zal verdwijnen, de map zal er normaal uitzien.

Stap 3

Als u plotseling alleen de bovenste menubalk in het mapvenster hebt en de knoppen zijn verdwenen, configureer dan de vensterweergave opnieuw. Om terug te keren naar de knoppen, klikt u met de rechtermuisknop op de bovenste menubalk, in het vervolgkeuzemenu plaatst u de markering tegenover de regel "Gewone knoppen".

Stap 4

Browsers hebben ook een zoekoptie en onthouden, met de juiste instellingen, waarnaar de gebruiker op zoek was. Als u wilt dat uw browser niet vastlegt wat u precies zoekt op internet, stelt u de juiste instellingen in.

Stap 5

Gebruik de Mozilla Firefox-browser als voorbeeld: start de browser op de gebruikelijke manier. Selecteer in de bovenste menubalk het item "Extra", klik in het vervolgkeuzemenu met de linkermuisknop op de regel "Instellingen", - er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 6

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Privacy". Gebruik in de groep "Geschiedenis" de vervolgkeuzelijst in het veld "Firefox" om de waarde "Zal geschiedenis niet onthouden" in te stellen. Klik op OK om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden.

Stap 7

Om het formulier en de zoekgeschiedenis van uw browser te wissen, selecteert u Extra in de bovenste menubalk. Klik in het vervolgkeuzemenu met de linkermuisknop op de regel "Recente geschiedenis wissen". Plaats in het dialoogvenster dat verschijnt een markering in het veld tegenover het opschrift "Formulieren en zoekgeschiedenis", klik op de knop "Nu wissen" en bevestig de opdracht.

Aanbevolen: