Hoe USB Autostart Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe USB Autostart Uit Te Schakelen
Hoe USB Autostart Uit Te Schakelen

Video: Hoe USB Autostart Uit Te Schakelen

Video: Hoe USB Autostart Uit Te Schakelen
Video: How to Disable Auto Open USB in Windows 10 | Windows 10 Autoplay Settings 2024, Mei
Anonim

Het uitschakelen van de autorun-functie is soms nodig, niet alleen zodat het geopende venster het werk niet verstoort, maar ook om de computer te beschermen tegen malware en virussen op verwisselbare media.

Hoe USB autostart uit te schakelen
Hoe USB autostart uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Steek de USB-stick in de daarvoor bestemde aansluiting op uw computer. U ziet een autorun-venster - vink het vakje "Geen acties uitvoeren" aan en klik op "OK".

Stap 2

Als het vorige punt niet heeft geholpen, gebruik dan de volgende methode. Open het item "Uitvoeren" via het menu "Start". Typ gpedit.msc bij de prompt en druk op Enter. Open vervolgens de computerconfiguratie en vervolgens het tabblad "Beheersjablonen". Ga naar systeeminstellingen en schakel autorun uit.

Stap 3

Probeer een andere manier. Open het menu Start, selecteer Uitvoeren, typ regedit in de regel. Open de HKLM-tak, vervolgens Software, Microsoft, Huidige versie, Beleid. Maak een nieuwe sectie in deze map.

Stap 4

Hernoem de sectie die u in de Explorer-sectie hebt gemaakt en maak hier een sleutel met de naam NoDriveTypeAutoRun, wijs deze een van de volgende waarden toe:

0x1 - automatische start van schijven van het type onbekend voor het systeem uitschakelen;

0x4 - automatisch starten van verwisselbare USB-apparaten uitschakelen;

0x8 - automatische start van niet-verwijderbare apparaten uitschakelen;

0x10 - automatisch opstarten van netwerkschijven uitschakelen;

0x20 - automatische start van het cd-station uitschakelen;

0x40 - automatisch starten van RAM-schijven uitschakelen;

0x80 - automatische start uitschakelen op schijven van onbekende typen;

0xFF - schakel automatisch starten van alle schijven in het algemeen uit.

Stap 5

Gebruik de functie om autorun uit te schakelen van apparaten waaraan een vooraf gedefinieerde letter op de computer is toegewezen. Open hiervoor het register van het besturingssysteem, open de map KLM / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Policies / Explorer.

Stap 6

Selecteer daar om een nieuwe sleutel te maken, voeg de waarde 0x0-0x3FFFFFF erin in. De letter helemaal rechts komt overeen met schijf A in binair, de tweede met B, de derde met C, enzovoort. Daarom. de bit moet worden ingesteld om de wijzigingen door te voeren.

Aanbevolen: