Hoe U Uw Computer Kunt Doen Herleven

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Kunt Doen Herleven
Hoe U Uw Computer Kunt Doen Herleven

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Doen Herleven

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Doen Herleven
Video: How To Install Windows 11 Without TPM 2.0 | How To Fix Error This PC can't Run Windows 11 2024, April
Anonim

Als de computer niet meer reageert op het indrukken van de aan/uit-knop of na het inschakelen niets op het beeldscherm weergeeft. Haast je niet om de meester te bellen - het is heel goed mogelijk dat je de storing zelf het hoofd kunt bieden.

Hoe u uw computer kunt doen herleven
Hoe u uw computer kunt doen herleven

instructies:

Stap 1

Allereerst, geen paniek. Bij dit type storing kan met vrijwel volledige zekerheid worden gezegd dat de oorzaak van wat er is gebeurd niet een defect van de harde schijf is. Zelfs als u de computer niet opstart, kunt u altijd de harde schijf eruit halen en opnieuw rangschikken naar een andere machine, en vervolgens alle gegevens die voor u waardevol zijn, erop overbrengen.

Stap 2

Controleer de staat van de schakelaar die zich direct op de voeding bevindt. Het kan bijvoorbeeld per ongeluk worden ingedrukt door een schoonmaakster. Als dit niet het geval is, koppelt u het netsnoer los van zowel de computer als het stopcontact en controleert u vervolgens met een ohmmeter. Als blijkt dat het snoer ook intact is, probeer dan een andere belasting op hetzelfde stopcontact aan te sluiten - in ieder geval een tafellamp. Als blijkt dat er spanning staat, het snoer intact is en de schakelaar aan staat, probeer dan de computer op te starten met een andere voeding.

Stap 3

Als de computer opstart (onmiddellijk of na het vervangen van de voeding), maar er wordt niets weergegeven op het scherm en de luidspreker, die meestal een korte pieptoon laat horen bij het aanzetten, deze keer stil is, dan is het moederbord defect. En het was de vorige voeding die het "mee kon trekken". Meet de spanning tussen de lila en zwarte draden - als deze niet 5 V is, maar van 8 tot 9, dan is het apparaat niet alleen defect, maar heeft het ook het moederbord beschadigd. Vervang tegelijkertijd met de vervanging de voeding, als u dit niet eerder hebt gedaan.

Stap 4

Soms wordt de aan / uit-knop op de behuizing de reden voor het onbruikbaar maken van de computer. Er lopen twee draden van het moederbord naar het moederbord. Koppel de juiste connector los van het bord en sluit de contacten met een schroevendraaier. Als het mogelijk was om de computer op deze manier aan te zetten, maar deze reageert niet op het indrukken van een knop, sluit dan de Reset-knop aan en waarschuw vervolgens iedereen die de machine gebruikt dat het nu nodig is om hem met deze knop aan te zetten.

Stap 5

Constant vastlopen en storingen van de computer (soms zelfs in de BIOS-opstartfase) met een volledig functionele harde schijf worden veroorzaakt door stof (ook onder het moederbord), evenals defecte RAM-modules (DIMM's). Test ze eerst met het Memtest86+ programma. Vervang indien nodig de defecte module door eerst de machine los te koppelen van het elektriciteitsnet. Als blijkt dat de zaak niet in de geheugenmodules zit, koppel dan ook de machine los van het netwerk, demonteer vervolgens, verwijder stof uit de slots en van onder het moederbord en monteer vervolgens weer.

Stap 6

Een defect symptoom van de harde schijf is een ongewoon kloppend geluid tijdens de werking, storingen tijdens het laden en bij het starten van programma's. Als de computer om deze reden stopt met opstarten, sluit er dan een externe harde schijf op aan, start de machine op vanaf een Linux-cd (met name Dr. Web Live-cd) en breng vervolgens de gegevens die u kunt lezen over naar de externe medium. Vervang vervolgens de harde schijf en installeer het besturingssysteem opnieuw.

Aanbevolen: