Hoe Samsung 4200 Cartridge Bij Te Vullen

Inhoudsopgave:

Hoe Samsung 4200 Cartridge Bij Te Vullen
Hoe Samsung 4200 Cartridge Bij Te Vullen
Anonim

Het bijvullen van de Samsung 4200-cartridge veroorzaakt bepaalde problemen vanwege het feit dat de fabrikant niet in een dergelijke procedure voorziet - de cartridge is wegwerpbaar. Desalniettemin bestaat de mogelijkheid om zo'n cartridge bij te vullen nog steeds.

Hoe Samsung 4200 cartridge bij te vullen
Hoe Samsung 4200 cartridge bij te vullen

instructies:

Stap 1

De cartridge van de Samsung 4200 printer bevat een chip die de werking ervan aanstuurt. Nadat de informatie dat de cartridge leeg is in de chip is geschreven, zal het bijvullen niets doen - zelfs als er toner is, zal het niet werken. In deze situatie zijn er twee uitwegen: koop een nieuwe chip, het kost ongeveer 150 roebel, of stel een programmeur samen om een oude chip te reflashen.

Stap 2

Technisch gezien is de eerste optie veel eenvoudiger, al kan het lastig zijn om een chip te vinden. De tweede is moeilijker, maar tegelijkertijd krijg je de mogelijkheid om de cartridge zo vaak bij te vullen als je wilt, tot hij volledig versleten is. Details voor de programmeur kosten u dezelfde 150 roebel. Iedereen met de vaardigheden om met een soldeerbout te werken, kan deze in elkaar zetten, al het werk kost je een paar avonden. Een goed gemonteerde programmeur gaat direct aan de slag en hoeft niet geconfigureerd te worden.

Stap 3

Het bijvullen van de Samsung 4200 cartridge is niet bijzonder moeilijk. Verwijder de cartridge uit de printer, zoek het tandwiel op de drumeenheid. Je hebt de andere kant nodig. Draai de twee zwarte schroeven op de zijafdekking los en verwijder deze. Verwijder de vijf zwarte schroeven op de bovenklep van de cartridge. Er zijn twee vergrendelingen aan de voor- en achterkant van de cartridge. Druk erop met een schroevendraaier en open de cartridge.

Stap 4

Verwijder alle oude toner, ook al is er nog veel van. In dit type cartridges is er geen compartiment voor afval, de afvaltoner valt tijdens het gebruik weer in de trechter met goede toner, met pluisjes van het papier, stof, enz. Houd er rekening mee dat de drumeenheid niet tegen sterk licht kan. Stel het daarom niet langer dan twee minuten bloot aan licht of bedek het niet met een zwarte doek.

Stap 5

Verwijder de zwarte plastic vulplug en leg deze opzij. Vervang de oude chip door een nieuwe (of flash hem) en plaats deze in de cartridge. Zet alle onderdelen weer in elkaar, vergrendel de vergrendelingen, draai de vijf zwarte schroeven vast. Voeg honderd gram Samsung 4200 of 1210 toner toe via het vulgaatje, sluit de dop. Plaats de zijafdekking terug. Tanken voltooid.

Aanbevolen: