Een Overspanningsbeveiliging Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Overspanningsbeveiliging Aansluiten
Een Overspanningsbeveiliging Aansluiten

Video: Een Overspanningsbeveiliging Aansluiten

Video: Een Overspanningsbeveiliging Aansluiten
Video: Is overspanningsbeveiliging verplicht? – AREI voorschriften en CODEX werkomgeving 2024, Mei
Anonim

De netspanning is niet altijd stabiel. En de volgende sprong kan niet alleen leiden tot het falen van het besturingssysteem en verlies van informatie, maar ook tot het uitvallen van de computer. In dit geval kunnen de kosten van nieuwe componenten behoorlijk oplopen. Om uw computer niet in gevaar te brengen en te beschermen tegen stroompieken, kunt u een overspanningsbeveiliging installeren.

Een overspanningsbeveiliging aansluiten
Een overspanningsbeveiliging aansluiten

Noodzakelijk

Netwerkfilter

instructies:

Stap 1

Overspanningsbeveiligingen worden vaak verward met conventionele verlengsnoeren. Het enige wat ze gemeen hebben is een uiterlijke gelijkenis. De belangrijkste functie van de overspanningsbeveiliging is het opvangen van stroompieken. Bij een zeer hoge spanningsstoot in het netwerk wordt een stroomonderbreker in het apparaat geactiveerd, die eenvoudig de elektrische stroom afsnijdt.

Stap 2

Het aansluiten van een overspanningsbeveiliging is praktisch hetzelfde als het aansluiten van een conventionele adapter. Steek de overspanningsbeveiliging gewoon in een stopcontact. Sluit daarna alle apparaten erop aan. Het moet ook een aan / uit-knop hebben. Nadat u de monitor, systeemeenheid en andere apparatuur op de overspanningsbeveiliging hebt aangesloten, drukt u op de aan/uit-knop op het apparaat. Daarna is alles aangesloten en klaar voor gebruik. Als u van plan bent de computer voor een lange tijd (een week of langer) te gebruiken, is het beter om de overspanningsbeveiliging los te koppelen van het stopcontact.

Stap 3

De overspanningsbeveiliging heeft een indicator van het maximale vermogen dat hij kan weerstaan. Zorg er daarom voor dat het totale vermogen van de aangesloten apparaten het maximaal toegestane vermogen van het apparaat niet overschrijdt. Anders is het beter om een overspanningsbeveiliging aan te schaffen die bestand is tegen de hogere belasting.

Stap 4

Er zijn een paar regels die u moet volgen bij het gebruik van overspanningsbeveiligingen. Je kunt ze niet aan elkaar koppelen. Als er computerapparatuur op het apparaat is aangesloten, wordt het ook niet aanbevolen om airconditioners, verwarmingen en andere soortgelijke apparaten erop aan te sluiten. Het is beter om een andere overspanningsbeveiliging te gebruiken om deze apparaten aan te sluiten. Het is ook niet aan te raden om er een laserprinter op aan te sluiten. Het vermogen van de meeste van deze afdrukapparaten is te hoog, dus het is beter om ze op een gewoon stopcontact aan te sluiten.

Aanbevolen: