Hoe De Adresbalk In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Adresbalk In Te Schakelen
Hoe De Adresbalk In Te Schakelen

Video: Hoe De Adresbalk In Te Schakelen

Video: Hoe De Adresbalk In Te Schakelen
Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2024, Mei
Anonim

De adresbalk is een apart venster in de applicatie-interface, die een indicator bevat van de locatie van het object dat in dit applicatievenster is geopend. Een dergelijk object kan bijvoorbeeld een map op een van de schijven van een computer zijn of een webpagina op internet. Bij sommige programma's die de adresbalk in hun interface hebben, kunt u de weergave ervan op verzoek van de gebruiker in- of uitschakelen.

Hoe de adresbalk in te schakelen
Hoe de adresbalk in te schakelen

instructies:

Stap 1

In de bestandsbeheerder van de nieuwste versies van Windows is de adresbalk altijd ingeschakeld, er is geen optie om deze uit te schakelen. Maar als u eerdere versies van dit besturingssysteem gebruikt, gebruikt u het toepassingsmenu om de weergave van de adresbalk in te schakelen - open het gedeelte "Weergave" erin en beweeg de muisaanwijzer over het subgedeelte met de naam "Werkbalken". Klik in de lijst met subsectie-items op het label "Adresbalk", en dit item wordt toegevoegd aan het venster "Verkenner".

Stap 2

Er zijn andere manieren om de weergave van het venster met de adresbalk in te schakelen. Klik bijvoorbeeld met de rechtermuisknop op een lege ruimte in het bestandsbeheervenster op partitielijstniveau om een contextmenu te openen. Op dit punt bevat het vier regels, waaronder degene die u nodig hebt - selecteer het item "Adresbalk".

Stap 3

De bestandsbeheerder van Windows 7 mist de hierboven beschreven opties, maar met deze versie kunt u de adresbalk op de taakbalk weergeven. Dit is de standaardbalk onder aan het bureaublad en bevat de Start-knop, het systeemvak met een klok en knoppen voor het openen van het toepassingsvenster. Om de adresbalk aan deze lijst toe te voegen, roept u het contextmenu op door met de rechtermuisknop op de vrije ruimte van het paneel te klikken. Vouw het gedeelte "Panelen" daarin uit en selecteer het item "Adres". De breedte van het venster dat op deze manier wordt toegevoegd, kan worden gewijzigd door de linkerrand met de linkermuisknop te slepen.

Stap 4

Onder moderne browsers is de optie om de weergave van de adresbalk uit te schakelen ook niet in elke browser aanwezig. Opera heeft het, dus als u dit interface-element niet ziet, drukt u eerst op de Alt-toets om het hoofdbrowsermenu uit te vouwen. Gebruik vervolgens de "E"-toets om naar het gedeelte "Werkbalken" te gaan en druk er nogmaals op om het item "Adresbalk" te selecteren.

Aanbevolen: